Sveiki, uzduoti, reikia isplokstinti skauota organini objekta, atspausdinti 1:1 isklotines ( skanavimo pramone) perejau per daug forumu, noreciau pabendrauti su zmonemis kurie ismano UV mappinga, bei pythona...
Esu prasiknises pora dienu prie projekto, tad va ka man gavosi padaryti. Pries ikeliant i blenderi splitinu objekta raganosije (rhino), taip atsimeta funkcija Mark Seams (Objektas po skano - > 50000 mesho trikampiu... ) tad tutorialsai kuriuos rodo enturziastai man visiskai nepadeda. Taigi su paprastu UV mapping blenderis plokstina toki sudetinga objekta per pora sekudziu... pvz raganosije plug-in''sas Terra Flat
http://www.terraflat.com/ plokstina nuo 5... 10min, vienintelis privalumas - Rhinoceros turi matavimo irankius ko blenderyje pasigedau. Bandziau uzloadinti skriptus CAD tools for blender... padoriai Sukasi parametriniai objektai, fillet, ir pan, tik va snapo visiskai nerandu, zymi kazkur erdveje dimensijas. taip pat pastebejau, kad skriptukas SaveUVlayout blenderyje 2.49a issaugo su iskreiptu masteliu, lyginu su etalonine isklotine, apie 65% mazesnins. 2.5 versijoje to nepastebejau, puikiai saugo isklotine 1:1 *.png formatu. atitikmuo 100%.
Tik vat truksta visai nedaug, gal kas zino kaip ant objekto blenderyje uzdeti curve, kad snapintusi per mesho virsunes, ir kad unwrapas eitu kartu -> ir objekto ir curves?