Autorius Tema: QGIS Shapefile Splitter  (Skaityta 6485 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs kkestas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
QGIS Shapefile Splitter
« Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 04 d. 17:21:41 »
Kokie būdai yra suskaldyti Shape failą. Jeigu viename faile yra daug atributinių duomenų, tai kiek atsimenu juos galima suskaidyti į daug atskirų failų. Radau ShapefileSplitter pluginą, gal naudojat?

Neprisijungęs Giedrius V.

• Administrator
  • Full Member
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS Shapefile Splitter
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 05 d. 22:24:36 »
Yra būdas pasinaudoti Vector -> Data Managment Tools -> Split Vector Layer bet pasinaudojus šia funkcija pas mane užlūždavo (klaida apie kurią pranešta ir 2.0 jau ištaisyta). Nežinau kaip veikia ant  Windowsu. Reiktų išbandyti.  ShapefileSplitter yra eksperimentinis plugin'as (http://plugins.qgis.org/plugins/shapefile_splitter/version/0.1.2/), bet jis veikia puikiai. Kai pasirodys 2.0 versija tai taps nebeaktualu.

Neprisijungęs kkestas

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 06 d. 22:41:21 »
Yra būdas pasinaudoti Vector -> Data Managment Tools -> Split Vector Layer bet pasinaudojus šia funkcija pas mane užlūždavo (klaida apie kurią pranešta ir 2.0 jau ištaisyta). Nežinau kaip veikia ant  Windowsu. Reiktų išbandyti.  ShapefileSplitter yra eksperimentinis plugin'as (http://plugins.qgis.org/plugins/shapefile_splitter/version/0.1.2/), bet jis veikia puikiai. Kai pasirodys 2.0 versija tai taps nebeaktualu.
Aš bandžiau su tuo Split Vector Layer, bet jis man išskirinėti pradėjo pagal atskirus įvestu į tą laukelį atributus, tai sukūrė šimtą atskirų failų :)

• Administrator
  • Full Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 07 d. 23:24:04 »
Tai Split Vector Layer ir  ShapefileSplitter tam ir skirtas, kad suskaldyti sluoksnį į atskirus sluoksnius pagal pasirinktą atributų lentelės stulpelio savybę. O kam tau jo reikia? Kokiu tikslu jį naudoji? Koks tavo tikslas?

Neprisijungęs kkestas

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 08 d. 11:47:30 »
o aš galvojau, kad įmanoma suskaldyti ir pagal stulpelius. Jeigu pavyzdžiui atributų lentelėje yra trys stulpeliai, tai aš galvojau, kad įmanoma atskirti  tą stulpelį su visais jame esančiai atributiniais duomenimis.

• Administrator
  • Full Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 08 d. 12:53:53 »
Tuomet gal tau reikia naudoti Vector -> Geoprocessing Tools -> Dissolve?