Išbandžiau, ta programikė veikia tikrai puikiai ir gerai jeigu visus taškus nori sujungti į vieną poligoną. Bet kaip man sujungti tik keletą pasirinktų taškų? Man reikia, kad iš daugelio taškų pasidarytų margas žemėlapiukas su skirtingom funkcinėm zonom.
Yra keli būdai. Pirmas būdas paprastas, kitas yra sudėtingesnis ir aš jo dar neišsiaiškinau. reiktų naudoti GRASS įrankius o jų ten labai daug reikia pasiaiškinti koks tinkamiausias.
Taigi paprasčiausi variantai. Varinatas pažymėtus taškus išsisaugoti į atskirą sluoksnį padaryti poligonus ir sujungti į vieną sluoksnį naudojant Vector -> Date Managmet Tools -> Marge Shapefile to one
Kitas variantas pasinaudoti Vector -> Geoprocessing tools -> Convex hull jis leidžia iš gausybės taškų sujungti tik pažymėtus. Vėliau sujugti poligonus į vieną sluosnį naudojant jau minėtą Marge Shapefile to one.
O kad būtų skirtingos spalvos ir zonos tai reikia naudoti ant sluoksnio dešinį pelės mygtuką Properties -> Style ir vietoje "Single simbol" pasirenkat "Categoryzet". Tam sluoksnio skaidyti nereikia.