Autorius Tema: Įstatymai  (Skaityta 19427 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Įrašytas: 2013 m. Sausio 03 d. 15:52:15 »
Sveiki , susidūriau su problema .
Mano dukra mokosi Kolpingo kolegijoje . Kadangi aš kaip jau daug kur minėjau esu atviro kodo fanas  :D
Tai dukrai suinstaliavęs  "LibreOffice " . Dukra gavo užduoti ir ją atliko su  LibreOffice . Bet gavo atsakymą tokį  :

Citata
su Naujaisiais !

Įdomi Jūsų situacija. Pradėsiu nuo atsiųsto atsiskaitymo: aš negaliu vertinti ir talpinti į archyvą prie kitų studentų baigiamųjų darbų Jūsų darbo, atlikto Libre ofiso įrankiu, nes mes mokomės PAGAL PROGRAMĄ būtent Microsoft ofiso WORD įrankį , kuris yra instaliuotas Kolegijos kompiuteriuose.
Baigiamąjį darbą įvertinau patenkinamai (6);
Skaidres įvertinau 8, nes nėra nei diagramos, nei lentelės sukurta, neuždėti automatinio skaidrių demonstravimo laikai.
Lankomumą įvertinau 8.

Turite pasidomėti darbo su WORD įrankiu galimybėmis.

Pagarbiai,
Danutė Toldinienė

Norėjau paklaust , ar dėstytoja nenusižengė įstatymui versdama naudotis komercinėmis programomis ?

Neprisijungęs GODhack

• Full Member
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013 m. Sausio 08 d. 21:20:15 »
VU darbus visados atlikdavau Open Office niekados neturejau del to problemu. Ai ... Pasitaikydavo gana keistu reikalavimu naudoti butent Microsofto fontus, bet uz ju pazeidima pazimys kiek supratau nebuvo maziniamas. Manau tiesiog mokykla parodo savo lygi.

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013 m. Sausio 08 d. 22:51:40 »
Mano nuomonė aplami grubi .Jai ne mano dukrai taip būtu o man , kalbėčiau kitaip . Kaip mane aplamai gali priversti naudotis komercine os .Nes aš naudoju tik atvirą kodą . Priežastis viena iš daugelio tai , kad nenoriu mokėt pinigų už mano manymu nesaugia ,nekokybiška os  .Nors moku dirbt su komercinėmis os   , tiek su Mac tik su MS , bet pasirinkau Linux os . Patinka dirbt su legaliomis ir kokybiškomis programomis , nors dažnai tenka pasukt galvą  , kaip atlikti vieną ar kitą veiksmą , kad  ................  taip toliau ir taip toliau  (manau naudojantis linux os mane supranta )

Neprisijungęs GODhack

• Full Member
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013 m. Sausio 09 d. 14:47:19 »
Zinoma cia yra nesamone, jei keliuose ivestu taisykle, kad tinka tik vieno gamintojo automobiliai is karto visiem butu viskas aisku, kad taip negali but. Kai daug zmoniu patys nelabai gaudosi tuose kompiuteriuose, neskaitant gero gebejimo pasinaudoti vienos firmos, vienu metu gamybos, butent vienu produktu, o skaitosi kaipo informatikos mokytojai tai ir ivesdineja tokias taisykles. Su jais net pasiginčyti sunku, o nieks per daug ir nesigyncyja, nes daug kas isvis supratimo neturi kas darosi.

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013 m. Balandžio 15 d. 08:11:28 »
Sveiki,
nors kiek pavėluotai, bet atsakysiu ir aš. Šiaip nelabai gražus tas reikalavimas, tačiau, jeigu kolegija suteikia galimybę atlikti užduotį ne namie, bet pačioje kolegijoje, tai pasakymas, kad jūsų dukra yra verčiama pirkti MSO, nėra visiška tiesa. Dar vienas dalykas – visai tikėtina, jog pagal kolegijos ir „Microsoft“ licencinę sutartį, kolegijos studentai turi teisę diegti MSO ir į savo asmeninį kompiuterį. Jeigu taip ir yra, tai problema lieka grynai ideologinė ir administracinė (t.y., lieka klausimas, ar ta galimybe įdiegti MSO faktiškai įmanoma pasinaudoti, ar ji tik teorinė).

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013 m. Balandžio 15 d. 10:39:17 »
Citata iš: RQ
Sveiki,
nors kiek pavėluotai, bet atsakysiu ir aš. Šiaip nelabai gražus tas reikalavimas, tačiau, jeigu kolegija suteikia galimybę atlikti užduotį ne namie, bet pačioje kolegijoje, tai pasakymas, kad jūsų dukra yra verčiama pirkti MSO, nėra visiška tiesa. Dar vienas dalykas – visai tikėtina, jog pagal kolegijos ir „Microsoft“ licencinę sutartį, kolegijos studentai turi teisę diegti MSO ir į savo asmeninį kompiuterį. Jeigu taip ir yra, tai problema lieka grynai ideologinė ir administracinė (t.y., lieka klausimas, ar ta galimybe įdiegti MSO faktiškai įmanoma pasinaudoti, ar ji tik teorinė).

Galimybė tik teorinė .
Bet man iškyla klausymas , tikriausia retorinis . Ką reiktu daryt man , jai aš nenaudoju MS os  ? Tikriausia bučiau priverstas naudot nepatinkančia os . Be to tai ir kainuoja , turėčiau pirkt produktą kuris man nepatinka .Arba nusižengti savo įsitikinimams ir naudot nelegalius windowsus  ir  nelegalią programinė įrangą .( manau jai bučiau priverstas naudot MS os , tai tik virtualkiai )

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2013 m. Balandžio 15 d. 11:01:18 »
Nevisai aiškus klausimas – „ką daryt“. Tai ir dabar tą darote – tiesiog naudojatės „Linux“. O va jeigu klausimas yra „Ką daryt, jeigu nenaudojate MS os, bet turite užduotį atlikti su „MS Word“, tai kaip ir sakiau – kolegija šiuo atveju turėtų suteikti vienokią ar kitokią galimybę tą užduotį atlikti, neperkant licencijų sau. Pavyzdžius jau minėjau – arba kolegija turėtų suteikti studentams galimybę įsidiegti MSO į savo kompiuterius, arba suteikti galimybę atlikti reikiamą darbą kolegijos kompiuteriu su atitinkama programine įranga. O jūs, kaip kolegijos „klientas“, galite to reikalauti. :)

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2013 m. Balandžio 15 d. 14:57:06 »
Iš esmės tai yra neteisinga . mano manymu pirmoje eilėje turėtu būt nemokamas , visiems prieinamas produktas , o veliau žmogus pats pasirinktu kokią nori naudot programinę įranga .Dabar brukamas komercinis vieno gamintojo produktas. Veliau žmogus išmokęs naudotis ir pripratęs prie to produkto , nemoka naudotis naudotis kitais ir net dažnai nesupranta kad galima naudot kitą , nemokama atviro kodo produktą.
Tokiais veiksmais manau yra pažeidžiama daug įstatymų.

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Įstatymai
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2013 m. Balandžio 15 d. 19:49:58 »
Sutinku su pirmąja pastraipa, stipriai abejoju antrąja.

Neprisijungęs karpatas

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
Ats: Įstatymai
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2022 m. Liepos 22 d. 11:23:09 »
Sveiki , susidūriau su problema .
Mano dukra mokosi Kolpingo kolegijoje . Kadangi aš kaip jau daug kur minėjau esu atviro kodo fanas  :D
Tai dukrai suinstaliavęs  "LibreOffice " . Dukra gavo užduoti ir ją atliko su  LibreOffice . Bet gavo atsakymą tokį  :

Įdomu, kokia šiandieninė situacija. Gal jau pagerėjo kompiuterinis raštingumas :)