Autorius Tema: Nėra tobulų sistemų  (Skaityta 13431 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Įrašytas: 2011 m. Kovo 18 d. 17:59:34 »
Citata iš: RQ
Citata iš: Evaldas66
Naudojant dažnai internetą  su windows os  , reikia maždaug į pusę metų kartą perinstaliuot windowsus.
Tai priklauso nuo kompiuterio naudotojo. Bent jau man to neprireikia.

Plati tema ir galima būtu diskutuot . Aš esu aršus M$ priešininkas ir didelis atviro kodo gerbėjas.
Ir kadangi toks esu , tai mano manymu nei vienoje Linux distribucijoje tokių "bėdų " nebūna .Windowsose taip .
Ir kaip pradeda "lyst ' tokios "bėdos "  lengviau perinstaliuot os nei  taisyt tas "bėdas". Tikriausia sutiksi su manimi , kad jai lenda tokios" bėdos "  , neatmestina galimybė  , kad kompas užkrėstas .Ir net gali būt , kad koks" draugas"
įmetęs kokį keylogerį .

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011 m. Kovo 18 d. 21:16:25 »
Citata
Tai priklauso nuo kompiuterio naudotojo. Bent jau man to neprireikia.
Plati tema ir galima būtu diskutuot . Aš esu aršus M$ priešininkas ir didelis atviro kodo gerbėjas.
Sutinku, kad tema plati, tačiau nemanau, bet nemanau, jog ji turėtų užgožti kitas forumo temas. Šiuo atveju – sprendžiamą „Firefox“ problemą. Manau, tas aršumas kartais turi ir neigiamą pusę. :)

Citata
Ir kadangi toks esu , tai mano manymu nei vienoje Linux distribucijoje tokių "bėdų " nebūna .Windowsose taip .
Ir kaip pradeda "lyst ' tokios "bėdos "  lengviau perinstaliuot os nei  taisyt tas "bėdas". Tikriausia sutiksi su manimi , kad jai lenda tokios" bėdos "  , neatmestina galimybė  , kad kompas užkrėstas .Ir net gali būt , kad koks" draugas"
įmetęs kokį keylogerį .
Visiškai gali būti. Kaip ir „Linux“ atveju gali būti problemų. Nėra visapusiškai tobulų programų, ypač tokių sudėtingų, kaip operacinės sistemos. Visos jos turi savų privalumų ir savų trūkumų. Bet tai tikrai nėra šios diskusijos tema, tad galim diskusiją tęsti, bet aš ją perkelsiu į kitą forumą.

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011 m. Kovo 18 d. 21:23:49 »
Jai išskirsi  , tai yra perkelsi temą   tai butu įdomu padiskutuot .
Kiek pasiskaitinėjau apie tave  ,esi ne blogas programuotojas .

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011 m. Kovo 18 d. 22:17:33 »
Perkėliau į „Apie orą“. :)

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011 m. Kovo 19 d. 12:22:51 »
Citata iš: RQ
Perkėliau į „Apie orą“. :)
Labai gerai  :)
Taip tobulų sistemų nėra .Aš  esu tik šiaip mėgėjas , gal kartais moku ir žinau daugiau nei eilinis paprastas vartotojas . Bandau mokytis php   ir bandau suprast serverių administravimą  su centos,ų.
Mano pažįstami , kartais paprašo patvarkyt jų pc .Jau ne vienam paprastam vartotojui sumečiau linux,ą . Vienai jaunai mergaitei ,kaip sumečiau iki šios dienos neturi ji jokių problemų  jau greit bus metai  .Dar keliems irgi panašiai.Vienam savo geram pažįstamui kuris vyresnis už mane apie 20 metų jau prieš 3 metus sumečiau Linux,ą , tai su pc neturi jokių problemų. Čia tokie žmonės kurie naudojasi tik internetu , klausosi muzikos žiūri filmus ir siunčiasi juos .
Mano išvada  , kad Linux,as tinka ir paprastiems vartotojams .Bet tokie dažniausia bijo jo . Ir tokie vartotojai , kaip taisyklė lando internete po visokius free game  , o ten pilna visko , pasiūlo instaliuot vieną ar kitą exe failą , kad pasileistu geimas ,o su tuo failu prilenda visko .Paskui po poros mėn. skundžiasi ,kad kompas stringa.
Aš Linux,u naudojuosi jau maždaug virš 5 metų .Problemų atsiranda .Nes noriu kartais daugiau .
PVZ  : temoje "Reikia pagalbos........."  -> "Web cam" .
Linux,as  pripratina žmogų naudotis legaliomis programomis .PVZ  : manęs dabar net ne prašyk atsiųsti kokią nulaužtą programą .Jai kam ko reikia , patariu susirast kažką iš atviro kodo arba šiaip nemokamu programų .
Windowsistai pasižiūri į mane ,kaip į kokį avigalvį .Jų supratimu , kas nemoka ,tas blogai .
Suprantu  , kaip žmonėms reikia kažkokio super softo . O  jo analogo Linux,e nėra . (Gaila , bet kol kas taip pasitaiko ) .Tada nėra išeities ir reikia naudot windowsus .
Noriu tavo nuomonės apie tai   :) Kur aš klystu   :)

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011 m. Kovo 19 d. 14:25:09 »
Citata iš: GODhack
Jo man irgi neprireikia, nes as juos i menesi isijungiu koki karta.

Jai norisi kokį geimą pasileist  :D  
Aš irgi tokios nuomonės . Nors esu išbandęs visokius windows emuliatorius , bet priėjau išvados , kad geriau nereikia .Tad kompe yra stalčiukas  hardui iš seno kompo . Į stalčiuką įsimetu kokį harda  Linux,ų kitai distribucijai pasitestuot , windowsus kartais susimetu  , jai užsimanau pageiminti .

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011 m. Kovo 20 d. 11:25:32 »
Taip tobulų sistemų nėra .Aš  esu tik šiaip mėgėjas , gal kartais moku ir žinau daugiau nei eilinis paprastas vartotojas . Bandau mokytis php   ir bandau suprast serverių administravimą  su centos,ų.
Mano pažįstami , kartais paprašo patvarkyt jų pc .Jau ne vienam paprastam vartotojui sumečiau linux,ą . Vienai jaunai mergaitei ,kaip sumečiau iki šios dienos neturi ji jokių problemų  jau greit bus metai  .Dar keliems irgi panašiai.Vienam savo geram pažįstamui kuris vyresnis už mane apie 20 metų jau prieš 3 metus sumečiau Linux,ą , tai su pc neturi jokių problemų. Čia tokie žmonės kurie naudojasi tik internetu , klausosi muzikos žiūri filmus ir siunčiasi juos .
Mano išvada  , kad Linux,as tinka ir paprastiems vartotojams .Bet tokie dažniausia bijo jo . Ir tokie vartotojai , kaip taisyklė lando internete po visokius free game  , o ten pilna visko , pasiūlo instaliuot vieną ar kitą exe failą , kad pasileistu geimas ,o su tuo failu prilenda visko .Paskui po poros mėn. skundžiasi ,kad kompas stringa.

Taigi... O kas gi tuos „Windowsus“ apvelia virusais ir kitom šiukšlėm – naudotojas ar jie patys apsivelia? Aš tai manau, kad naudotojas per savo žioplumą ir aklą mygtukų maigymą, net nesigilinant, kas tai per mygtukas. Aišku, gali kaltinti dėl to OS, kad ji „leidžiasi“ apveliama, bet aš labai abejoju, ar „Linuxui“ pasiekus tokį pat populiarumą, kokį dabar turi „Windows“, su juo nepradės rastis tos pačios problemos. Todėl aš manau, jog pirmiausia reikia mokyti kompiuterio naudotojus nemaigyti bile ko. Gaila tik, kad jie nelinkę mokytis. Pats turiu giminaičių, pas kuriuos užsukus, nuolat tenka pravalyti tiek „Firefoxą“ nuo visokio brūdo priedų pavidalu, tiek ir pačius „Windows“. Ir svarbiausia, kad niekas niekad nežino, kaip ta ar kita šiukšlė kompe atsirado – visuomet būna sakoma „aš nieko nespaudžiau“. Taip taip... Deja, ten kompiuteriu labai daug žaidžiama, tad „Linuxo“ sudėti negalėčiau net ir labai norėdamas.

Citata
Aš Linux,u naudojuosi jau maždaug virš 5 metų .Problemų atsiranda .Nes noriu kartais daugiau .
PVZ  : temoje "Reikia pagalbos........."  -> "Web cam" .
Linux,as  pripratina žmogų naudotis legaliomis programomis .PVZ  : manęs dabar net ne prašyk atsiųsti kokią nulaužtą programą .Jai kam ko reikia , patariu susirast kažką iš atviro kodo arba šiaip nemokamu programų .
Windowsistai pasižiūri į mane ,kaip į kokį avigalvį .Jų supratimu , kas nemoka ,tas blogai .
Suprantu  , kaip žmonėms reikia kažkokio super softo . O  jo analogo Linux,e nėra . (Gaila , bet kol kas taip pasitaiko ) .Tada nėra išeities ir reikia naudot windowsus .
Noriu tavo nuomonės apie tai   :) Kur aš klystu   :)

Nedaug kur, o gal ir niekur. Man tiesiog užkliuvo bet kurios diskusijos bet kuriam forume vedimas šita linkme. ;)

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011 m. Kovo 20 d. 12:59:53 »
Kartais perlenkiu lazdą   :) sutinku .
Nes mažai yra informacijos apie Linux,ą . Dažnas galvoja  , kad Linux,as tik komandinės eilutės  .
Bet ir windowsose yra komandinė eilutė   pvz  : ipconfig    ir dar kelios  .
Mažai kas žino  ,  kad  linux,e jai nori galima pilnai išsiversti    be komandinių eilučių . Net ir ubuntuose . O  Opensusei iš vis net nereikia ifconfig  , nes viską matai grafinei aplinkoje .
Bet man lengviau yra intalint sudo apt-get install ............   ,arba trint  sudo apt-get remove --purge........   .Man tai lengviau .Bet tai galima ir be to .Viskas yra grafinėje aplinkoje .
Kaip kurie pasako ,kad labai mažai yra atviro kodo programų linux,e . Kad visos geros programos mokamos .
Tai , kaip žmogui paaiškint ? Jai jis teigia net nepasidomėjęs .
Sutinku ,kad yra mokamų programų , tai normalu . Bet windowsistus erzina  , kad tokių programų nėra nulaužtu .Be veik nėra . Esu matęs vieną emuletorių nulaužta  , jai neklystu cadega .Bet man nereikia komercinių  ,pilnai išsiverčiu su atviro kodo programomis .

Neprisijungęs Evaldas66

• Full Member
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011 m. Kovo 21 d. 13:38:37 »
PS  :  pas draugą kompe windowsose nepadarau kad rodytu failų galūnes . Kaip padaryt ? Ir kaip sukurti windowsose html failą  ?  
Juokinga  , bet ..............     :D  :D  :D

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011 m. Kovo 21 d. 23:54:20 »
PS  :  pas draugą kompe windowsose nepadarau kad rodytu failų galūnes . Kaip padaryt ? Ir kaip sukurti windowsose html failą  ?  
Juokinga  , bet ..............     :D  :D  :D
Aplankų nustatymuose  (Folder Options) reikia atitinkamą varnelę pažymėti.

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011 m. Kovo 21 d. 23:59:55 »
Kartais perlenkiu lazdą   :) sutinku .
Puiku, dėl to ir sutarkim. Nes kai žmogus ateina pasiklausti, kaip jam išspręsti naršyklės problemą, o tu pradedi siūlyti visą OS keisti... Na, manau, yra nemaža tikimybė, kad jis tiesiog nebegrįš į šitą forumą... :)

Citata
Nes mažai yra informacijos apie Linux,ą . Dažnas galvoja  , kad Linux,as tik komandinės eilutės  .
Bet ir windowsose yra komandinė eilutė   pvz  : ipconfig    ir dar kelios  .
Mažai kas žino  ,  kad  linux,e jai nori galima pilnai išsiversti    be komandinių eilučių . Net ir ubuntuose . O  Opensusei iš vis net nereikia ifconfig  , nes viską matai grafinei aplinkoje .
Bet man lengviau yra intalint sudo apt-get install ............   ,arba trint  sudo apt-get remove --purge........   .Man tai lengviau .Bet tai galima ir be to .Viskas yra grafinėje aplinkoje .
Man irgi patogiau, ir net žinau, kodėl – nes „Synaptic'as“ bijo daryti dist-upgrade. Net ir kai pasakau jam, kad nenoriu „safe upgrade“ daryti, jis man vis tiek palieka krūvą varnelių ties atnaujinamais/įdiegiamais paketais pažymėti pačiam. O terminale viskas daug paprasčiau – `apt-get -u dist-upgrade`, ir lauki.
Citata
Kaip kurie pasako ,kad labai mažai yra atviro kodo programų linux,e . Kad visos geros programos mokamos .
Pavyzdžiais gi.
Citata
Sutinku ,kad yra mokamų programų , tai normalu . Bet windowsistus erzina  , kad tokių programų nėra nulaužtu .Be veik nėra . Esu matęs vieną emuletorių nulaužta  , jai neklystu cadega .Bet man nereikia komercinių  ,pilnai išsiverčiu su atviro kodo programomis .
Džiugu!

Neprisijungęs karpatas

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 66
    • Žiūrėti profilį
Ats: Nėra tobulų sistemų
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2023 m. Vasario 15 d. 11:01:09 »
Kartais perlenkiu lazdą   :) sutinku . .
Nes mažai yra informacijos apie Linux,ą . Dažnas galvoja  , kad Linux,as tik komandinės eilutės  .
Bet ir windowsose yra komandinė eilutė   pvz  : ipconfig    ir dar kelios  .
Mažai kas žino  ,  kad  linux,e jai nori galima pilnai išsiversti    be komandinių eilučių . Net ir ubuntuose . O  Opensusei iš vis net nereikia ifconfig  , nes viską matai grafinei aplinkoje .
Bet man lengviau yra intalint sudo apt-get install ............   ,arba trint  sudo apt-get remove --purge........   .Man tai lengviau .Bet tai galima ir be to .Viskas yra grafinėje aplinkoje .
Sutinku ,kad yra mokamų programų , tai normalu . Bet windowsistus erzina  , kad tokių programų nėra nulaužtu .Be veik nėra . Esu matęs vieną emuletorių nulaužta  , jai neklystu cadega .Bet man nereikia komercinių  ,pilnai išsiverčiu su atviro kodo programomis .

Tiesos yra, bet iš kažko rinktis dienos pabaigoje vis tiek reikia...