Autorius Tema: Problema su iš XLS formato į ODT/ODS konvertuotu failu  (Skaityta 12362 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs kancerogenas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 1
    • Žiūrėti profilį
Problema su iš XLS formato į ODT/ODS konvertuotu failu
« Įrašytas: 2010 m. Rugpjūčio 11 d. 14:30:15 »
Sveiki,

tikriausiai mano kompiuteryje diegiant OOo įvyko kažkokia klaida ir, nors atitinkamos parinkties diegimo metu nepasirinkau, kai kurie MS Office failai buvo konvertuoti į OOo formatus. Dabar turiu problemų su vienu man labai svarbiu MS Excel failu, kuris buvo apsaugotas slaptažodžiu. Problema yra ta, kad Excel jo nebeatidaro, o OOo paprašo slaptažodžio, tačiau įvedus slaptažodį gaunu pranešimą apie tai, kad jis neteisingas. Slaptažodis negali būti neteisingas, nes esu išsisaugojęs jį slaptažodžių tvarkytuvėje.

Atidariau tą failą su zip archyvatoriumi, tačiau xml failai "nesuprantai" (atrodo lyg būtų sugadinti?). Išbandžiauy failų atstatymo programą, bet atstatytas failas programoms irgi yra nesuprantamas.

Noriu pasiteirauti, ar yra kokių nors būdų išspręsti tokią problemą? Galbūt yra priemonių automatiniam slaptažodžiais apsaugotų ODF formatų falų konvertavimui į MS Office formatus neatidarius pačių failų?

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
Problema su iš XLS formato į ODT/ODS konvertuotu failu
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010 m. Rugpjūčio 12 d. 14:54:14 »
Į pagrindinį klausimą neatsakysiu, tačiau turiu vieną pastebėjimą – niekad nemačiau, kad „OpenOffice.org“ įdiegiklis siūlytų automatiškai konvertuoti kompiuteryje esančius failus į „OpenDocument“. Paprastai OOo iškelia formato klausimą, tik tada, kai bandoma įrašyti atvertą failą ne kaip „OpenDocument“...

Tiesa, taip ir nesupratau – ar failas, apie kurį kalbi, yra įrašytas „OpenDocument“ (OOo), ar „Office Open XML“ (MSO) formatu? Bet kuriuo atveju pilnai gali būti, kad pats failas dėl vienos ar kitos priežasties susigadino. Pabandyk paieškoti „Google“ informacijos apie tai, kaip pašalinti slaptažodį tokio tipo faile arba kaip atstatinėti tokio tipo sugadintą failą. Gal ką nors naudingo atrasi...