Autorius Tema: Firefox ir Windows 7 pripažinimas kaip Vista  (Skaityta 8305 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Vitalijus

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
    • http://www.manoweb.eu
Firefox ir Windows 7 pripažinimas kaip Vista
« Įrašytas: 2010 m. Balandžio 24 d. 23:50:12 »
Esu tinklalapių programuotojas ir kurdamas tinklalapius tikrinu juos su visomis naršyklėmis.

Šiandien, kurdamas lankytojų duomenų nustatymą, susidūriau su problema: tik Firefox nurodo Windows NT 6.1 (Win 7), kaip Windows NT 6.0 (Win Vista). Visos kitos naršyklės šią funkciją atlieka be problemų:

Gal yra programuotojų, susidūrusių su panašiomis problemomis? Tai yra vienintelis atvejis, kai Firefox "painioja" Operacines sistemas, ar pasitaiko ir daugiau tokių situacijų?
Tu ir aš bei mes kartu.

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010 m. Balandžio 25 d. 10:47:09 »
O kartais nebūsi pats UA eilutės pakeitęs? Arba gal leidi „Firefox“ kokiu nors suderinamumo su „Vista“ režimu?

Šiuo metu aš su Firefox 3.7pre sėdžiu. Parašiau naujoje kortelėje:
javascript:alert(navigator.userAgent)Ir štai ką gaunu:
Citata
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; lt; rv:1.9.3a5pre) Gecko/20100415 Minefield/3.7a5pre (.NET CLR 3.5.30729)

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010 m. Balandžio 25 d. 10:54:03 »
O štai ką rašo „Firefox 3.6“:
Citata
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; lt; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2 (.NET CLR 3.5.30729)

Taip kad viskas lyg ir gerai, bent jau man...

O man smalsu pasidarė: kam tau reikia žinoti, ar lankytojas su Vista, ar su 7 atėjo? :)

Neprisijungęs Vitalijus

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
    • http://www.manoweb.eu
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010 m. Balandžio 25 d. 14:05:25 »
Hm... Tikrai, atsiprašau, dėl kažkokių priežasčių buvau nusistatęs pas save, kad veiktų kaip iš Vista SP2 :rolleyes: Matyt kažką eksperimentavau ir visai apie tai užmiršau.

Ačiū už pastebėjimą, viskas veikia gerai :)

Kalbant apie Windows versijas, tai čia yra elementarios lankomumo statistikos sudarymas. Dažnai klientams rūpi žinoti, iš kokių puslapių ateina jų lankytojai, kokiomis naršyklėmis ir OS naudojasi ir t.t. Iš to jie gali sudaryti savo potencialių klientų vaizdą ir sprendžia, kokias paslaugas jiems geriau siūlyti. Tad kuriu tokią galimybę savo ateities klientams, o testuoju, be abejo, savo tinklalapyje :)
Tu ir aš bei mes kartu.