Rašiau ,koks buvau patenkintas opensuse 11 . Bet tikriausia pastebėjot ,kad po 11 versijos vis nusivildavau naujesnėmis versijomis .Ir štai pasirodė nauja opensuse 11.3 .
Nu ir ...................
Turiu atliekamą kietą diską . ir iš seno kompo išimtą stalčiuką .Nes virtualbox ar panašiomis programomis pilnai nepasitestuosi ,kaip veikia ant mano "geležies"Sugalvojau pasitestuot .Pirmas vaizdas ,gražu su kde4 aplinka . Bet .... , YasT 2 neranda nei vienos programos ,norint instalint iš kitur pvz :
http://packages.opensuse-community.org/ ,rašo ,kad failas nepritaikytas turimai sistemai .
Skype ( man reikalinga ,kadangi draugai ,artimieji ir labai artimieji labai toli ,o jie tik skype ir naudoja .Priverščiau naudot
http://www.google.com/chat/video/ ,bet jie ignoruoja atvirą kodą ) nepasileidžia .Susimeta ,bet nepasileidžia .Per terminalą apt-get install -y skype nesusimeta ,per YasT,ą nesusimeta ,susimeta tik per skype.com . Bet nepasileidžia ,nei per terminalą nei per kitur ,rašo ,kad tokios direktorijos nėra .
Ir opensuse pasidarė labai panaši į windowsus .
Kažkur skaičiau ,kad opensuse naudoja nepatyrę .
Negalėdamas atgal susimest 11 versijos ,kadangi vysi servizai mirę ,susimečiau kubuntu 10.04 .
Tai manau tie kas ilgą laiką naudojo kubuntu - ubuntu net nežino ,kad norint įrašyt audio CD reikia susimest k3b codek , nes kubuntai patys pasiūlo . Ir panašiai .Mano išvada ,pasinaudojus suse ,su kubuntais ar ubuntais nėra kas veikt ,viskas lengva ,terminalas veikia lengvai ,viskas susimeta lengvai ,nemeta klaidų ,fantastika .
Džiaugiuosi ,taip ,kaip džiaugiausi su opensuse11 . Bet opensuse11.3 ,tai manau ,kad net beta versijos tokios išleist negalima . Baisu .
P.S. kažką ,kažkur skaičiau ,kad Novel kažką bendro pradėjo su MS ,gal žinot ką ? Kiek mačiau opensuse 11.3 turi programėle ,kaip windowsose pamiršau ,kaip vadinasi ,nes windozu jau senai ne mačiau ,programa pasileidžia Ctrl+Alt+Delete . Laiko ieškot neturiu ,atsidarau tik tas svetaines kurias žinau ,kol kas ,o į akl.lt užeinu dažnai .