Dėl mp3
Matau tu visai nežinai kas yra linux,as
Įsijungus bet kokią media programa ,visi codekai automatiškai susimeta.
- Windows irgi susimeta (bent jau taip turėtų būti), bet ne visi vartotojai turi internetą. Mano nuomone distribucija CD turėtų turėti viską, prireikus turėtų prašyti CD, o ne interneto.
p.s.
beje, tiek LINUX tiek WINDOWS reikalingus kodekus dažnai automatiškai neranda..

Tai va . Kuo man dabar labai patinka kubuntai/ubuntai ,tai kad visi draiveriai susimeta labai lengvai , codekai visi susimeta be problemų . Tai linux,as daro jau mažiausia 4 metai ,o nuo kubuntu/ubuntu 10.04 iš vis lengva naudot .Ir man daug lengvesnės komandinės eilutės už pvz "Opensuse"(Bet eiliniam vartotojui jų nereikia , bet man greičiau ir lengviau ) .Dėl konkrečiai mp3 formato .Jo negali būt atviro kodo os . Nes mp3 yra komercinis . Mp3 gali susimest atskirai .
Teisingai parašiai ,kad be interneto nieko neturėsi . Bet kas šiais laikais neturi interneto ? (Tas pats , kas neturėti mobilaus telefono ) .Nors ,galima viską atsisiųsti pvz iš kito kompo , viską susimest į kažkokią laikmeną ir paskui sumest į savo kompą .
Bet ir windowsam , turi iš kažkur atsisiųsti . Turi atsinaujinti ir panašiai . Tik skirtumas toks ,kad windowsistai daugiausia naudoja komercines programas . O ,jos būna vogtos . Ir ieško jų po visus torrentus .
Aš gerai pamenu , laikus ,kaip kompai buvo 386 , 486 . Pamenu kaip firma nusipirko pirmą pentiumą . Buvo fantastiką . Pamenu ir 98 win ir 2000 , paskui xp .Tuo metu dar nebuvo sukurta unix .
Pradžioje unix buvo pradėta naudot serveriose , kaip saugi os . Tik po kiek laiko sukurta grafinė aplinka .
Bet ,kaip aš tiek laiko naudojau windowsus ir apie juos tikrai žinau ir todėl pradėjau naudot Linux,ą . Pradžioje dėl saugumo .Saugumas , prasidėjo nuo to ,kad žaisdamas lengvai įmečiau trojaną pažįstamui ir jį sekiau tris mėn . Pas jį buvo kasperski anti virusinė ir trojano nepagavo . Paskui Linux,am tobulėjant dėl paprastumo .
Šiuo metu mokų naudotis Windowsais , MAC ir Linux,ų Opensuse , Kubuntu/Ubuntu ,Caentos distribucijomis . Jai jau tiek mokų , manau man nei viena linux,ų distribucija nebaisi .Ko nežinau žino googlė ir panašus ,kaip šis forumai kur gauni atsakymus .
Tai patikėk , žinau minusus ir Linux,ų ir windowsų . Windowsai turi daug daugiau minusų .