Autorius Tema: Linuxoido kancios  (Skaityta 17239 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Chabbrik

• Svečias
Linuxoido kancios
« Įrašytas: 2006 m. Rugsėjo 30 d. 15:31:18 »
Sveiki,

Noreciau pasidalinti savo patirtimi. Jau kazkur 1,5 metu kaip nenaudoju windows, visa developinima darau is savo mylimos Gentoo.

Taciau dabar mokausi Svedijoje, kur turiu vykdyti viena projekta susijusi su duomenu bazemis. Mano projektas yra susijes su Java, bet kadangi pati DBVS parasyta su C/C++ tai ten C/Java interfeisas veikia tik Windowse.

Taigi gavau laptopa, kur turiu idegti Tomcat, AMOS II (DBVS) ir GWT (toolsas, kuri man reikia tirti). Tik dabar pradejau suprasti kokia sauni yra Linux aplinka developeriams.

Kadangi esu Gentoo vartotojas, tai esu priprates daug dirbti su konsole. 10-15 atviru konsoliu, esant intensyviam darbui - man iprastas reikalas.

Tai buvo pirmas skaudus smugis man, nes Windowse teko naudoti CMD ir FAR. Is ju gana sunku copy pastinti teksta, bei letesne navigacija negu Bash'e. Kas dirbo tas zino.

Antras smugi gavau, kai teko redaguoti Environment Variables. Visu pirma, reikia zinoti kur jie yra, nes tai irgi toli grazu ne Common Knowledge, kaip man atrodo. To labiau, kad vietoj to, kad redaguotum viena tekstini faila, kuri gali graziai pakomentuoti ir suformatuoti, turi dirbti su maziukais langeliais. Be to nezinau, kaip is ten galima istraukti visu tu kintamuju sarasa su reiskmemis.

Pagaliau cia nera centrines repozitorijos, is kur gali lengvai diegti reikiama iranga (apt/portage/t.t.) tad vietoj vienos komandos tenka listi i skirtingas vietas ir keisti nustatymus.

Ir jei kur iskils klaida, vargu ar imanoma ka nors padaryti, nes net suvokti kas veikia ne taip daugeliu atveju yra beveik neimanoma.

Zmones, netikekit, Windows nera user friendly, bent jau developeriams. Savanoriskai as niekada negrisiu i Windows, deja ne visur tai yra imanoma.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 35
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2006 m. Rugsėjo 30 d. 21:18:18 »
Citata iš: Chabbrik
Ir jei kur iskils klaida, vargu ar imanoma ka nors padaryti, nes net suvokti kas veikia ne taip daugeliu atveju yra beveik neimanoma.
Neprisimenu dar ne vieno atvejo kad nezinociau kas buvo ne taip kai iskilo kokia nors problema. Tiesiog reikia padirbite su windows kuri laika ir suprasti kokia logika jis vadovaujasi.

Zmones, netikekit, Windows nera user friendly, bent jau developeriams. Savanoriskai as niekada negrisiu i Windows, deja ne visur tai yra imanoma.
Cia kaip kam atrodo. As pasakyciau kad Windows yra net labai userfriendly bet ne idiotfriendly. ta pati galima pasakyti ir apie linux. Jeigu kas nemoka dirbti su kompu tai nera ko tiketis kad OS galvos uz ji.

Chabbrik

• Svečias
Linuxoido kancios
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2006 m. Spalio 01 d. 02:57:48 »
Citata iš: Pawlik
Neprisimenu dar ne vieno atvejo kad nezinociau kas buvo ne taip kai iskilo kokia nors problema. Tiesiog reikia padirbite su windows kuri laika ir suprasti kokia logika jis vadovaujasi.
BSD (Blue screen of Death), kartais buna.

Is netolimos patirties. Bandant daryti Windows update meta klaida 0x00000[kazkas]. Windows knowledge base ir google padeti negalejo, net nezinau kur yra problema.

Citata iš: Pawlik
Cia kaip kam atrodo. As pasakyciau kad Windows yra net labai userfriendly bet ne idiotfriendly. ta pati galima pasakyti ir apie linux. Jeigu kas nemoka dirbti su kompu tai nera ko tiketis kad OS galvos uz ji.
Zymiai dazniau nervuoja, kad OS masto uz tave ir bando primesti sprendimu, kuriu tau nereikia. Gerai pasitaisysiu, Windows ne poweruser-friendly. Kam reikia didesnio keiciamumo ar pasirinkimo, windows netinka.

P.S.
80% atveju gauni du patarimus: perinstaliuok Windows arba klausk sistemos administratoriu. :-D

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2006 m. Spalio 01 d. 17:17:59 »
BSD (Blue screen of Death), kartais buna.
Jeigu kalbi apie Win98 tai sutinku ten galima pamatyti blue screen daznai. Jeigu apie WinXP tai jau man ju ne tenka matyti daznai. Priklauso nuo vartotojo igudziu. Jeigu gerai sutvarkyti tai labai gerai. Palikus viksa taip kaip yra iskarto po instalacijos tai nera ko tiketis kad bus patogu dirbti su kompu. Man asmeniskai sukonfiguruoti WindowsXP uzima kazkur puse dienos bet po to dirba ilgai ir lamingai. Su linuks irgi tas pats.

Zymiai dazniau nervuoja, kad OS masto uz tave ir bando primesti sprendimu, kuriu tau nereikia.
Na pas mane tai OS galvoja tik tiek kiek as leidziu galvoti uz mane. Jeigu vartotojas nesugeba pats pasirupinti tai kazkas turi tai padaryti.

Is netolimos patirties. Bandant daryti Windows update meta klaida 0x00000[kazkas].
O po to dar skundziasi kad:
Citata
80% atveju gauni du patarimus: perinstaliuok Windows arba klausk sistemos administratoriu. :-D
80% atveju tai ateina ir paklausia kodel ju kompiuteris nedirba ir nieko daugiau nepasako. Ka galima atsakyti i toki klausima? Be to jeigu klausti zmogaus kuris nieko neismano tai nera ko tiketis kito atsakymo.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2006 m. Spalio 01 d. 23:00:42 »
Citata iš: extate
Na užknisa tokie dalykai, kai pavyzdžiui įgrūdus paprasčiausią flash'ą reik nuspaust ~4 iksus
Idomu is kur tiek daug iksu. Pas mane tik viena ir tai tik parodo kas jau yra igrusta i ta flash'a.  Be to kaip jau sakiau reikia iskarto sutvarkyti viska o tik tada kibti prie darbo.

Neprisijungęs mj

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 1
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2006 m. Spalio 07 d. 21:32:11 »
Che che. Teko susidurti su tokiu atveju, kai i laptopa (su SATA ir be jokiu floppy) reikejo windows xp irasyt. Va cia tai pasimate kokia user friendly yra ta windows xp.

Neprisijungęs vvv2

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 9
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010 m. Gruodžio 28 d. 09:58:21 »
Citata iš: mj
Teko susidurti, kai į laptopą (su SATA ir be jokių floppy) reikėjo windows xp įrašyt.

1. Taip pat sėkmingai iš atmintinuko rašoma, nė kiek nesudėtingiau už LINUZ (yra distribucijos su SATA)...
2. WINDOWS skirta eiliniam vartotojui, kažkodėl LINUX'istai nori visą pasaulį išmokyti C shello...

:)
(C) 2012 by "vvv2".

Neprisijungęs GODhack

• Full Member
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Linuxoido kancios
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010 m. Gruodžio 30 d. 12:22:15 »
windows legaliu distribuciju nera. viskas kas yra yra nelegalus tobulos ir vieninteles microsoft distribucijos gadinimai. Cia vienas pagrindiniu windows trukumu.
windows nori, kad visas pasaulis nemoketu kompiuteriais naudotis tik ikoneles tampytu va tada is tokiu nieko nemokanciu zmoniu galima neblogai uzsidirbti.
c shello jokioj Linux distribucijoj po defaultu nemaciau dar niekad. Ir tu matosi net nezinai kaip jis atrodo. ;)