Autorius Tema: Lietuviškas TVS  (Skaityta 17508 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Mindaugas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
    • http://coders.akl.lt
Lietuviškas TVS
« Įrašytas: 2006 m. Birželio 22 d. 00:45:51 »
Sveiki. Gal būtų žmonių kurie norėtų kurti Lietuvišką TVS. Žinau kad yra pilna Angliškų versijų, bet norisi kažką ir lietuviško turėti. Patį pagrindą jau esu pakūręs, jei kas rimtai norėtų užsiimti šiuo projektu papaišykit čia. Vienam kažkaip sunku viską daryti. :|

Chabbrik

• Svečias
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2006 m. Birželio 22 d. 22:40:36 »
Nelabai suprantu kam reikia dar vieno zalio TVS?

Jei jau norisi lietuvybes, tai gal geriau butu lokalizuoti koki zymu, patikima ir gera produkta. Kad ir koki Typo3,  Plone ar Joomla. Is to visi tik islos.

Neprisijungęs FDisk

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010 m. Kovo 20 d. 19:37:05 »
Na va, nors ir nesusilaukėm palaikymo iš jūsų - tvs vistiek padarėme. Pavadinome ją gal ir nelietuvišku pavadinimu tačiau rezultatas šioks toks yra - www.mightmedia.lt

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010 m. Kovo 20 d. 21:22:10 »
Sveikinu. :)

O galite pasakyti, kuo, išskyrus tai, kad yra pagaminta Lietuvoje, jūsų TVS yra geresnė už kitas atviro kodo TVS? Arba kitaip sakant: kuo jūsų netenkino analogiški produktai, kad ėmėtės kurti savą? Bent jau mano asmenine nuomone, šitoj srity konkurencija yra daugiau nei pakankama, dabar jau žymiai produktyviau būtų bendradarbiauti, nei kiekvienai penkių žmonių komandai kurti po savo produktą, realiai tiesiog veltui dubliuojant vieniems kitų darbą.

Dar: kodėl visai nesimato nuorodų į versijų valdymo sistemą? Manau, būtų daugiau šansų pritraukti programuotojų, jeigu šis dalykas būtų viešas.

Beje, bent man truputį nepatinka užrašas „Atviras kodas Lietuvai“ jūsų šūkyje. Nenoriu jo nusisavinti, bet jis lyg ir sukelia įspūdį, kad tai yra po AKL stogu kuriama TVS. Manau, derėtų bent atsiklausti, ar AKL tam neprieštarauja.

Neprisijungęs FDisk

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010 m. Kovo 21 d. 01:38:59 »
„Atviras kodas Lietuvai“ - labai sena istorija dėl šio identiško šaukinuko. Viskas prasidėjo nuo "coders" komandos sukūrimo. http://coders.akl.lt - net ir gavom "stogą". Vėliau coders komanda persikraustė adresu www.coders.lt. O ši TVS tai tiesiog vienas iš kelių šios komandos produktų. MightMedia TVS gimė per kraują. Senais blogais laikais pajudinau širšių lizdą "antisecurity" kitaip tariant Lietuvos hakerius (programišius). Na ir pradėjo jie laužyti mano svetaines ir tyčiotis iš atviro kodo sistemų keliaudami per pažeidimus (exploits). Išmėginau daugybę atviro kodo turinio valdymų sistemų kurias per savaitę nulauždavo. Nebuvau tuo metu aš geras programuotojas, tačiau pagrindinę visų TVS bėdą žinojau.

Pradėjau ieškoti saugios TVS gilinausi ir į lietuviškus produktus. Tačiau neradau nei vieno būtent lietuvių kurto atviro kodo TVS'o. Tai šie dalykai ir buvo pretekstas sukurti saugesnę ir lietuvišką TVS. Niekur neskubėdami po truputį lipdėme ir sulipdėme. Taip tai nėra tobula ir nėra gražiai OOP stiliumi suprogramuota.
Programavome specialiai procedūriniu būdu (funkcijomis), tik tam, kad kodas būtų aiškus lengviau suprantamas ir tuo pačiu skatintų jaunuosius programuotojus kurti kažką savo - kažką lietuviško.

„Atviras kodas Lietuvai“ - taip yra todėl, kad dovanojame šį TVS Lietuvai ir tuo didžiuojamės. AKL.lt yra bent jau mano didvyris.

MightMedia TVS versijų valdymui naudojame "assembla" - http://www.assembla.com/code/mightmedia/subversion/nodes
Mėginome google codes - tačiau dėl tam tikrų funkcijų nebuvimo dalinai atsisakėme. Mėginome ir sourceforge.net - tačiau tai per lėta sistema.
Kuo ši TVS yra geresnė už kitas panašias? Galim leisti sau manyti, kad mums pavyko ją padaryti saugią. Kad išsiaiškinti ar ji saugi, specialiai kurstėme blogiukus ir ją jie "išbandė". Po kurio laiko kai pamatėme, kad be rezultatų, netgi specialiai paviešinome prisijungimus prie TVS administravimo srities. Šį bandymą MightMedia taipogi atlaikė.
Taip pat ši TVS žmonėms patinka ir dėl lengvo dizainų pritaikymo, paprasto administravimo.

Taigi tokia ta istorija.
Viskas būtų kaip ir labai gerai - tačiau lietuviai labai nenoriai prisideda prie atviro kodo. Per 4 metus susilaukėme vos kelių naujų narių ir tie neužsibuvo. Likome tik dviese.

p.s. dėl „Atviras kodas Lietuvai“ - jeigu tikrai vis dar manote, kad derėtų dėl šios frazės kreiptis į akl.lt atrašykit.

ačiū

Neprisijungęs Rimas Kudelis

• Administrator
  • Naujokas
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010 m. Kovo 21 d. 18:47:52 »
A, tai čia jūsų tas „stogas“... :) Beje, ar dar naudojatės juo/ar ketinate naudotis? Nes kažkada man jau buvo kilęs noras tą svetainę ištrinti iš serverio kaip mirusią...

Istorija man patiko. Visgi dėl vieno dalyko aš nepritarčiau – tai dėl to TVS skirstymo į lietuviškas/nelietuviškas (pagal kilmę). Nematau tame prasmės šiais globalumo laikais... :)

Dėl tos frazės galiu pats paklausti kolegų iš AKL, ką jie mano, ar bent jau prezidento.

Neprisijungęs FDisk

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010 m. Kovo 21 d. 23:11:13 »
Butu labai malonu, kad paklaustumėte. Šiaip prieš dieną išsiunčiau laišką adresu info[eta]akl.lt su užklausimu dėl šios frazės. coders.akl.lt kolkas jeigu galite nenumarinkite. Turiu pasitarti su bendraminčiais nes turimas hostingas vėžį varo. coders.akl.lt užmiršę slaptažodžius ir uzerius reiktų atkurti.

Neprisijungęs FDisk

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Lietuviškas TVS
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010 m. Balandžio 03 d. 03:43:31 »
negaunu jokio atsakymo. Parasykit kai ka suzinosit siuo klausimu.
aciu
--------
Atsakymą gavau - dėkui.

Neprisijungęs karpatas

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 66
    • Žiūrėti profilį
Ats: Lietuviškas TVS
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2022 m. Spalio 04 d. 10:04:35 »
Na va, nors ir nesusilaukėm palaikymo iš jūsų - tvs vistiek padarėme. Pavadinome ją gal ir nelietuvišku pavadinimu tačiau rezultatas šioks toks yra - www.mightmedia.lt

Sveiki, o kaip su įskiepiais? Ar jie third-party ar jūsų pačių?