Autorius Tema: Redhat  (Skaityta 16543 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Sinas

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 84
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Įrašytas: 2006 m. Balandžio 26 d. 22:58:37 »
Is kur parsisiut red hat? Kiek ieskojau niekur neradau :(
Myliu OpenSources ir Freeware :D

Neprisijungęs Linuxbattalion

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 06 d. 21:36:29 »
Red Hat dabar tik mokamas, jis gamina sistemos serveriams ir ofisams, ir jie labai brangiai kainuoja. Yra daromas CentOS, tai tas pats Red Hat, tik be komerciniu programu ir komerciniu draiveriu, bei kodeku. Yra dar Fedora Core, kuriai Red Hat atidave savo nemokama linija, bet jie pradejo kišti visokios bandomosios versijos, dabar Fedora Core tai Red Hato poligonas, programinei irangai bandimams. Tai galima pasakyti kad Fedora Core yra Red Hat, bet ir nelabai, Fedora Core yra truputi kita nei buvo Red Hatas. Prie grynaus Red Hato abejoju ar prisikapstisi. Pompuok Fedora Core, arba CentOS, nebent kas nors tures Red Hata savo kompe, tai tada surasi per P2P tinkla, arba kas nors turi CD diskus ir gali paskolinti, arba nukopijoti. Bet kam tau butinai tas Red Hatas? www.distrowatch.com/ ten surasi Fedora Core ir CentOS.

Neprisijungęs Sinas

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 07 d. 16:50:23 »
Siaip turiu Fedora DVD...
Bet kazkodel mane labiau traukia mandriva. Na dar lb patinka baltix. O siaip buciau jau senai su linuxais, bet niekaip nepadarau intiko, nes mano modemas vindozinis... Taigi teks pirktis modema normalu...

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 09 d. 00:57:35 »
Tie Winmodemai tai daug kam sukelia problemu. Kaškada girdejau, kad Winmodemus, irgi, su kaškokiomis tai gudrybemis, prijungia prie tinklo ir su Linuxo pagalba.
Mandriva - tai labai gera distribucija, aš pats ja naudoju. Viskas lengvai yra prijungiama ir konfigurojama, visas hardware'as: fotoaparatai, USB fleškes, windo particijas ir taip toliau. Tik mane dabar traukia surasti sau kokiu nors problemu, ant savo galvos. Kaškokia jega traukia pabandyti ka nors naujo, tipo: FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Solaris. Dabar yra noras pabandyti kaip veikia Ubuntu, Debian, Gentoo, KateOS, Slackware, Knoppix bei Gnoppix, harddiske, gal Slax reikia imesti i HDD.

Neprisijungęs Sinas

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 09 d. 15:32:52 »
Siaip visi jie panasus :) Grafines aplinkos gi tos pacios :) KDE, GNOMAS ir t.t. :)

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 10 d. 01:58:34 »
Jau neprisimenu, kokiam forume buvo patarimai, kaip winmodema suderinti su Linuxu. O del tavo pasisakymo: "Šiaip visi jie panašus", tai gal tu ir teisus, kam čia laika gadinti. Darbo labai daug yra, reikia dirbti. Pasiliksiu aš su savo Mandriva. Kaškaip tai iki šiol negaliu priprasti prie to naujo pavadinimo, man tai Mandrake buvo geresnis pavadinimas. Prieš metus bandžiau pereiti i BeOS operacine sistema, bet man nepatiko, grižau prie Linuxo. Kai tik Syllable bus stabili, noriu padirbti su ja.

Neprisijungęs Sinas

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 10 d. 20:38:01 »
Mano mokytojas is kompu sulies, sakie kad kolkas neimanoma, ar tai labai problematiska idiegti winmodema linuxui...

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
Redhat
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 11 d. 00:09:48 »
Dar pamiršau pasakyti, kad Fedora Core nepalaiko MP3, del to, kad USA istatymai reikalauja moketi už licenzines programas ir kodekus, ju savininkams, o Fedora yra nemokama, bet dar ir Red Hato poligonas, o kam poligone laikyti mokamus kodekus - neapsimoka. Taigi, AudioCD nepavyks perdaryti i MP3. Aišku, galima perdaryti i ogg vorbis, bet daugelis muzikiniu centru ir visokiu grotuvu dirba tik su mp3. Na ir dar tie filmai... bus be garso, nes visi, kaip velniai, jaigu daro divx'a, tai garsas butinai turi buti mp3, neaišku, kodel negalima filmo garsa koduoti i ogg vorbis formata?? Ir dar Fedora neša problema su DVD, kai kurie filmai nebus rodomi, nes irgi ten kaškokiu tai kodeku truksta. Aišku - visus tos kodekus galima pačiam užinstalinti, bet reikes paprakaitauti prie kompo, o jai kas laiko neturi, tai geriau neprasideti su Fedora. Nors aš jaučiu, kad ir kitos Linuxo distribucijos, tuo tarpu ir Mandriva, gali buti priverstos išmesti iš savo distribuciju mokamus kodekus, nes gali ateiti griežtumo laikai ir i Eurosajunga.