Autorius Tema: T-ModemUSB OmniConnect Namams & Linux  (Skaityta 52236 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Linuxbattalion

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
T-ModemUSB OmniConnect Namams & Linux
« Įrašytas: 2006 m. Balandžio 13 d. 03:09:35 »
Pats turiu toki modema, T-ModemUSB (TMU-105), iš karto turejau labai daug problemu su juo, bet prijungimas prie Linux sistemos yra labai lengvas, tik Omnitel galetu ant CD, kartu su windows XP draiveriais (tvarkikliais), parašyti instrukcija kaip prijungineti prie Linuxo, bet tai rodo kad Omnitel yra nesolidi firma. Taigi, aš prijungiau taip:

1.Kiek žinau, tai tik Linux kernel (sistemos branduolis) 2.6.9, ir naujasnis palaiko T-ModemUSB, jaigu jusu sistema turi senesni branduoli, tai neko ne išeis.
2. Kad naudoti T-ModemUSB Linux sistemoje, reikia išjunkti PIN koda, kitaip neko nebus, Linux neturi priemoniu kad ivesti PIN koda.
3.PIN koda galima atjunkti tik Windows XP sistemoje, deja..... Aš tai padariau pas kaimyna kuris savo kompe turejo Windows XP.
4.Windows XP sistemoje turi buti užinstaliuota programele iš CD, gauto kartu su modemu.
5.Atjungimas: Paleisti T-ModemUSB valdymo programa, spausti Search for  T-Modem, spausti Modem, spausti PIN query, spausti PIN code disabled, spausti OK, kodo skaičius palikti langelyje, netrinti (na tu žvaigždučiu), spausti OK,  ir tada darom kompo restarta. Viskas, kodas atjungtas.
6.Dabar galima dirbti su Linux. Kad greičiau butu, rašysiu schematiškai:
 Darbo aplinka KDE (aš tokia naudoju) > Start > Internet > KPPP > Configure > Acounts > New > Manual Steps > irašyti: Omni Connect Namams > Add (Prideti) > irašyti: *99***1#   > OK > Modems > New > Modem Name > irašyti: T-ModemUSB > modem device > išrinkti: /dev/ttyUSB0 > connection speed > išrinkti: 230400 > OK > Login ID (arba User Name) irašyti: omni > password > irašyti: omni > spausti Connect (Prijungimas)
7.Viskas turi veikti kuo puikiausiai!!! Šiuos veiksmus reikia daryti tik viena karta, kitus kartus tik paleisti programele KPPP, ir spausti Connect (Prijungimas), arba Disconnect (Atjungimas).
8.Norečiau pamatyti atsakimus, ar pavyko.
9.Sekmes. Linux Rules!!!!!!!!!!!!

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 35
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2006 m. Balandžio 22 d. 13:40:06 »
O man nepavyko. Bandžiau tai padaryti ne su SUSE o su CentOS. Man tik rašo  initializing modem ar kažkas panašaus arba modem is busy ir nieko nedaro. Nauduoju T-modemUSB(TMU104).

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2006 m. Balandžio 24 d. 22:57:52 »
Aš su T-ModemUSB (TMU-105) dirbu ne su SUSE, o su Mandrake, bet tai turbut ne svarbu, kaip aš supratau, tu (Pawlik) turbut neatjungei PIN kodo, aš irgi turejau tokia problema, man irgi išrašinejo kad modem is busy, ar noninitialized, kol neatjungiau to nelaimingo PIN kodo. Tame ir reikalas, kad Linuxai neatpažysta tu visokiu PIN kodu, tai reiškia ten nera kur ivedinet to kodo, bet atjunginet reikia Windows XP sistemoje, net kituose Windose nieko neišeis. Dar ka galiu pasakit: aš dirbau su programele KPPP, kuri yra KDE sudedamoji dalis, o pavyždžiui bandžiau dirbti su Gnoppix, kur nera KPPP, nes ten yra tik GNOME - aplinka, ir irgi nieko neišejo. Kiek supratau, tai CentOS yra Red Hato kaškoks tai tipo "vaikas", jaigu ten tik Gnome, tai gali ir neišeiti. Dar girdejau nuo draugu, kad Ubuntu blogai "draugauja" su beveliu internetu, ir tik nuo naujos versijos, kuri išeis birželio menesi, viswkas bus sutvarkyta, bet CentOS, ar Fedora Core....? Turiu aš instaliacinius diskus su CentOS, reikes dar pačiam pažaisti, pažiureti, kas tai per "žverialis". Pabandyk dar karta atjungti ta PIN koda, turi pavykti...... nežinau ka dar patarti, ten ir darbo tai 10 minutems. Sekmes.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2006 m. Balandžio 25 d. 23:35:36 »
Tai va butent problema tame kad aš atjungiu tą pin kodą ir vistiek nieko neveikia. Jeigu dar tiksliau tai jis pas mane nesuranda to modemo jeigu aš nustatau ttyUSB0 tai man reikia nustatyti ttyS2 atrodo. Taip nustačius ligtai suranda bet rašo kad modem is busy o jeigu nustatau koki nors kita su žemesniu numeriu tai raso initializing modem bet nieko nedaro ir pakimba.

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2006 m. Balandžio 26 d. 22:52:29 »
....Hmmm... tai bent.... reikes pačiam pažaisti su to Centu, esu jau suintrigotas. Šiaip tai aš žurnalistas o ne programistas, visu tu Linuxo gudrybiu nežinau. O ar CentOS stipriai skiriasi nuo Red Hat, Fedora Core? Nes kiek žinau tai CentOS yra Red Hato kaškoks tai produktas, ar verta man su juo pradeti...? Ka ten yra tokio gero? Diskus tai turiu, bet laiko truputi gaila. Gal pas tave, Pawlik, sena kernelio versija? Ne? ....Aš dabar dirbu su Mandrake 10.2 (techninis pavadinimas) - Mandriva 2005 (komercinis pavadinimas), tai ten nera jokiu problemu, na tiesa Mandrake skiriasi nuo ameriketišku Linuxu, ten tai MP3 negroja tai dar kokia nesamone, tipo monitoriaus draiveriai netinka. Red Hat ir kiti jo broliai (CentOS, Fedora Core, Aurox, ASP Linux) jie gražus, bet su problemomis.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2006 m. Balandžio 27 d. 23:10:56 »
Na kame problema aš irgi nežinau tai badysiu savatgali su SUSE10 gal pavyks nes nauajesnis už mano turima CentOS. O CentOs tai kiek žinau yra perkompiluotas RedHat be komerciniu paketu.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 01 d. 02:43:16 »
Nu va su suse irgi nieko nepavyko. :( Ligtai viska gerai suranda. Viskas gerai vyksta  bet pabaigoje tiesog raso no carrier ar kazkas panasaus ir nieko daugiau nedaro :(

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 07 d. 16:39:12 »
Viskas aš su linuks pasiduodu.

Neprisijungęs nktc

• Jr. Member
  • **
  • Įrašai: 63
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 07 d. 19:36:24 »
Citata iš: Pawlik
Viskas aš su linuks pasiduodu.
Kodėl nebandai Ubuntu?

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 09 d. 01:14:11 »
EEEEEE, palauk, ko taip greitai pasidavei, kodel nenori padirbti su Ubuntu, na... arba su Mandriva, šita tai tikrai, labai gerai bendradarbiauja su hardveru, ko puikiausiai prijungia fotoaparatus, USB fleškes, visokius modemus. Su Mandriva gali dirbti net žmogus nesidomintis kompais, tik 3 CD diskai. Pradek iš naujo, su Mandriva, nepagailesi.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 09 d. 20:06:22 »
Na gal reikės dar pabandyti. Bandžiau jau ir su kitais ir vistiek nieko neišeina. Gal pavyks. :) Bet kiek aš suprantu čia nėra problema distribucijoje bet tame kaip linux bando prisijungti prie interneto. Kai as bandžiau su hiperterminal rankiniu budu įvedant komandas prisijungti prie interneto tai gavau tą pačią no carrier žinutę ir viskas.

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 10 d. 02:22:08 »
No carrier - tai reškia kad Linux nesuranda ta T-ModemUSB. Turiu itarima, kad ten blogai atjungei PIN koda. Iškarto ir pas mane taip pat buvo, bet pabandžiau visokius budus ir pavyko, tada ir aprašiau savo veiksmus šitame forume. Aš kelius kartus išbandynejau šita buda, visada pavykdavo prisijungti prie interneto. Gaila, bet kaškur padarei klaida.

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 10 d. 23:03:44 »
Atjunginėjau aš tą pin kodą ir su telefnu ir su windows bet rezultatas lieka toks koks ir buvo. Bandžiau ant linuks pin kodą įvesti su at+cpin komanda. Pin kodą priėmė bet kai bandau pasijungti jau gerai žinomas rezultatas. O atjungus pin kodą su ta programele is CD tai modemas ne praso ivesti nieko bet kai vel pažiuri į pin query tai rodo kad ijungta.

• Jr. Member
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 11 d. 00:52:34 »
O po tuo kai atjungei PIN koda ar padarei kompo restarta, a??? Tai va, reikia viska daryti ka parašyta instrukcijoje, ten neko nereikalingo nera, kompo restartas fiksuoja kodo atjungima, kitu atveju tas atjungimas anuliuojamas. Čia kaškoks tai paradoksas. Aš nekaip negaliu prijungti to T-ModemUSB prie Windows 98, o prie Mandrivos prijungiau be jokiu problemu. O tu atvirkščiai, prie Windo prijungei, o su Linuxu biada :)

Neprisijungęs Pawel

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2006 m. Gegužės 11 d. 21:41:14 »
Na zmones dabar jau viskas paviko ir su linux. Labai jums aciu uz pagalba. :) Galesiu dabar dziaugtis ir as :D