Diskusijos apie laisvąsias programas

Kitos laisvosios programos => Geoinformacinės sistemos (GIS) => Temą pradėjo: kkestas 2013 m. Rugsėjo 04 d. 17:21:41

Antraštė: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: kkestas 2013 m. Rugsėjo 04 d. 17:21:41
Kokie būdai yra suskaldyti Shape failą. Jeigu viename faile yra daug atributinių duomenų, tai kiek atsimenu juos galima suskaidyti į daug atskirų failų. Radau ShapefileSplitter pluginą, gal naudojat?
Antraštė: Ats: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: Giedrius V. 2013 m. Rugsėjo 05 d. 22:24:36
Yra būdas pasinaudoti Vector -> Data Managment Tools -> Split Vector Layer bet pasinaudojus šia funkcija pas mane užlūždavo (klaida apie kurią pranešta ir 2.0 jau ištaisyta). Nežinau kaip veikia ant  Windowsu. Reiktų išbandyti.  ShapefileSplitter yra eksperimentinis plugin'as (http://plugins.qgis.org/plugins/shapefile_splitter/version/0.1.2/), bet jis veikia puikiai. Kai pasirodys 2.0 versija tai taps nebeaktualu.
Antraštė: Ats: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: kkestas 2013 m. Rugsėjo 06 d. 22:41:21
Yra būdas pasinaudoti Vector -> Data Managment Tools -> Split Vector Layer bet pasinaudojus šia funkcija pas mane užlūždavo (klaida apie kurią pranešta ir 2.0 jau ištaisyta). Nežinau kaip veikia ant  Windowsu. Reiktų išbandyti.  ShapefileSplitter yra eksperimentinis plugin'as (http://plugins.qgis.org/plugins/shapefile_splitter/version/0.1.2/), bet jis veikia puikiai. Kai pasirodys 2.0 versija tai taps nebeaktualu.
Aš bandžiau su tuo Split Vector Layer, bet jis man išskirinėti pradėjo pagal atskirus įvestu į tą laukelį atributus, tai sukūrė šimtą atskirų failų :)
Antraštė: Ats: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: Giedrius V. 2013 m. Rugsėjo 07 d. 23:24:04
Tai Split Vector Layer ir  ShapefileSplitter tam ir skirtas, kad suskaldyti sluoksnį į atskirus sluoksnius pagal pasirinktą atributų lentelės stulpelio savybę. O kam tau jo reikia? Kokiu tikslu jį naudoji? Koks tavo tikslas?
Antraštė: Ats: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: kkestas 2013 m. Rugsėjo 08 d. 11:47:30
o aš galvojau, kad įmanoma suskaldyti ir pagal stulpelius. Jeigu pavyzdžiui atributų lentelėje yra trys stulpeliai, tai aš galvojau, kad įmanoma atskirti  tą stulpelį su visais jame esančiai atributiniais duomenimis.
Antraštė: Ats: QGIS Shapefile Splitter
Parašė: Giedrius V. 2013 m. Rugsėjo 08 d. 12:53:53
Tuomet gal tau reikia naudoti Vector -> Geoprocessing Tools -> Dissolve?