Diskusijos apie laisvąsias programas

Kitos laisvosios programos => Geoinformacinės sistemos (GIS) => Temą pradėjo: kkestas 2013 m. Rugpjūčio 29 d. 23:34:24

Antraštė: QGIS Atributų lentelė
Parašė: kkestas 2013 m. Rugpjūčio 29 d. 23:34:24
Nesuprantu kaip suformuoti tuos atributus. Aš norėčiau, kad vienoje eilutėje būtų taškų x koordinatės, o kitoje y. Kaip padaryti, kad padėjus tašką ant žemėlapio į atributų lentelę automatiškai susivestų koordinatės? Nes po to kuriant žemėlapį noriu atspausdinti tas koordinates.
Antraštė: Ats: QGIS Atributų lentelė
Parašė: Giedrius V. 2013 m. Rugpjūčio 30 d. 06:29:46
Vienas būdas su "Place a Pin" aprašytas čia http://forumai.akl.lt/index.php/topic,4686.0.html

Kitas būdas tiesiog sudėlioji taškus ir pasinaudoji funkcija Vector -> Geometry Tools -> Export/Add geometry columns

Vienu ir kitu būdu koordinates pateikiamos su daug skaičių po kablelio (labai tiksliai), jei tai trukdo yra trečias būdas panašiai kaip čia http://forumai.akl.lt/index.php/topic,4685.0.html su  "Open field Calculator" tik vietoje $area, "Function List" pasirenkame Geometry -> $x arba $y tik x ir y reikia padaryti atskitus stulpelius. Ir nereik pamiršti nustatyti norimą skaičių po kablelio "Precision" laukelyje.

(http://i.imgur.com/3StUsDh.png)
Antraštė: Ats: QGIS Atributų lentelė
Parašė: AJ 2013 m. Rugsėjo 17 d. 13:25:24
aturiu klausimeli, kaip is atributines lenteles (shape failas)pasizymeti reikiamus stulpelius ir juos isieksportuoti sukuriant atskira shape faila. arba pvz istrinti ta stulpeli. Arc mape tai budavo nesunku nes tiesiog pasizymedavai visa stulpeli paspaudimu, o q-gis neatsimenu kaip
Antraštė: Ats: QGIS Atributų lentelė
Parašė: Giedrius V. 2013 m. Rugsėjo 17 d. 15:23:10
aturiu klausimeli, kaip is atributines lenteles (shape failas)pasizymeti reikiamus stulpelius ir juos isieksportuoti sukuriant atskira shape faila. arba pvz istrinti ta stulpeli. Arc mape tai budavo nesunku nes tiesiog pasizymedavai visa stulpeli paspaudimu, o q-gis neatsimenu kaip

Yra ne vienas būdas.

1. Atributų lentelėje redagavimo režime pasirenki "Delete Attributes" ir pašalini tau nereikalingus stulpelius:

(http://i.imgur.com/WbpWkTq.png)

2. Pasinaudoji "Table Manager" įskiepiu:

(http://i.imgur.com/DcTC5tj.png)

3. Pasinaudoji "MMQGIS" įskiepiu MMQGIS -> Modify -> Delete Columns. Pastarasis leidžia išsaugoti atskirame shap faile nesugadindamas originalo:

(http://i.imgur.com/joJdT6U.png)

(http://i.imgur.com/JlJKdoT.png)