Diskusijos apie laisvąsias programas

Turinio valdymo sistemos => „osCommerce“ => Temą pradėjo: Kęstutis Mikolajūnas 2006 m. Sausio 24 d. 01:36:04

Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2006 m. Sausio 24 d. 01:36:04
Sveiki,
Po trumpos pertraukos lietuviška versija vėl online! Dabar hostingas po akl sparnu. Suinstaliavau naujausią atnaujintą stabilią versiją osCommerce 2.2 Milestone 2 051113 Update ir senajį lietuvinimą. Joje ištaisytos klaidos ir sudėti atnaujinimai. Iš esmės tai nepakitusi 2 metų senumo versija. Milestone 3 bus žymūs pakeitimai, tačiau neaišku, kada ji bus išleista.

Visą pagalbą perkelsiu į šį forumą, į asmeninius e-laiškus atsakysiu taip pat čia. Pagalba - turiu omenyje susijusią su lietuvybe ir taikymu Lietuvoje. Bendrais klausimais netingėkite paieškoti atsakymų čia http://forums.oscommerce.com (http://forums.oscommerce.com).

Naujoje versijoje yra atnaujinimai suderinamumui su MySQL v.5.0, tačiau man nedirba, todėl likite su patikrinta 4.0 versija.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: efrendas 2006 m. Kovo 20 d. 19:00:42
Kzkodėl tai apmiręs forumas, nejaugi niekas neturi ką pasakyti ?
Asmeniškai po didelių vargų pavyko suinstaliuoti osCommerce ir sulietuvinti, bet su lietuviška valiuta kažkokios nesamonės gavosi ir nerandu ką padariau ne taip :(
Gal kas galit pagelbėti.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: kliurka 2006 m. Kovo 21 d. 11:02:08
Citata iš: efrendas
Gal kas galit pagelbėti.
galime, tik konkreciau kokios ten nesamones ;)
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Sinas 2006 m. Kovo 21 d. 15:44:15
O is kur galima atsisiust lt kalba?
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: kliurka 2006 m. Kovo 21 d. 19:23:03
http://ec.akl.lt/
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Miska 2006 m. Kovo 25 d. 21:38:00
o kaip su atsiskaitymais? Vyksta kas nors?
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: efrendas 2006 m. Kovo 29 d. 00:11:44
Citata iš: kliurka
Citata iš: efrendas
Gal kas galit pagelbėti.
galime, tik konkreciau kokios ten nesamones ;)
Su valiutom susitvarkiau :) Pas mane Lt ir EUR santykis pradžioje nenormalus gavosi.
Prie to paties norėjau paklausti, kaip apsaugoti admin paneli slaptažodžiu, nes ivedus adresa www.manohostas.lt/catalog/admin (http://www.manohostas.lt/catalog/admin)  gali ieiti bet kas. Pačiam panelyje paswordo uždėti nėra kaip ?
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2006 m. Balandžio 15 d. 18:56:45
Citata iš: efrendas
Prie to paties norėjau paklausti, kaip apsaugoti admin paneli slaptažodžiu, nes ivedus adresa www.manohostas.lt/catalog/admin (http://www.manohostas.lt/catalog/admin)  gali ieiti bet kas. Pačiam panelyje paswordo uždėti nėra kaip ?
Tai nelabai susije su oscommerce, tai priklauso nuo web serverio ir paslaugu teikejo, paziurek www.oscommerce.info (http://www.oscommerce.info) dokumentacijoje, arba apache dokumentacijoje (jei apache serveris). Daznai vartotoja galima priskirti per konfiguravimo paneli ir nustatyti slaptazodziu apsaugotas direktorijas. Jei ne, tai reikia .htaccess ir .htpasswd, kuri galima sugeneruoti turint suinstaliuota apache arba internete rasti generatoriu.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Alfamber 2006 m. Balandžio 19 d. 20:17:04
OSC teisus tik is dalies. Galima ir php priemonemis uzdaryti adminke. Bet standartine OSC reiks papildyti keliatu failu (login.php, logof.php) ir kai kuriuos pataisyti(configure.php)
Cia tik labai greitas komentaras. Viskas buvo daryta gan seniai :)
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: kliurka 2006 m. Balandžio 19 d. 23:44:42
http://www.dollarhost.com/Tutorials/osCommerce/
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Alfamber 2006 m. Balandžio 20 d. 21:48:40
Pateikta pavizdys neblogas, bet jis tik iliustruoja OSC pranesima, kad adminke galima apsaugoti tik per serveri. Taciau pasikartosiu tai ne vienintelis budas pvz http://www.alfamber.com/shop/admin/
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Stasys 2006 m. Balandžio 24 d. 21:51:32
Sveiki, prisijungiu ir aš prie jūsų, esu susikūręs parduotuvę daugiau kaip prieš metus, pačia sistema esu tikrai patenkintas, ji labai lanksti - pridėjus keletą kontribucijų ir pakeitimų, galima naudoti ne tik kaip parduotuvę, bet ir kaip TVS.
Dabar dėl admino apsaugos. Nežinau, ką siūlo Alfamber, nes jo saito http://www.alfamber.com/shop/admin/ man neatidaro, gal pasikartosiu, bet tikrai gera apsauga su daug "navarotų" yra Administration Access Level Accounts 2.0 kontribucija: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1359
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2007 m. Gruodžio 12 d. 17:08:57
Dabartinė 2.2 rc1 versija turi admino apsaugą su vartotojų nustatymu iš admin panelio.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: djogss 2008 m. Kovo 07 d. 16:06:23
Sveiki, kokia reikia nautoti DB koduote kad OSC veiktu lietuviskai.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2008 m. Kovo 20 d. 12:47:18
lietuvybe dariau windows 1257 koduote, siaip db koduote itakos neturi, jei nevartysi db irasu is kitu vietu, pvz phpadmin. Tada lietuviskos raides virs kokiais nors krengeliais. Kadangi mysql dabar palaiko utf, butu gerai isbandyti utf-8 koduote, isversti visus failus ir db. O gal kas bandet?
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: sharask 2008 m. Gruodžio 02 d. 17:25:48
Citata iš: OSC
Kadangi mysql dabar palaiko utf, butu gerai isbandyti utf-8 koduote, isversti visus failus ir db. O gal kas bandet?
Dabar kaip tik testuoju. Ilgai aiskinausi ka reikia pakeisti, bet lyg pavyko:
1. DB ir collation padarome utf-8.
2. Visus lt kalbos failus issaugome kaip utf-8.
3. failuose admin/includes/functions/database.php
                         /includes/functions/database.php
ties 45 eilute pries funkcija $result = mysql_query($query, $$link) or tep_db_error($query, mysql_errno(), mysql_error()); reikia papildomai iterpti:

/* change from latin1 to utf-8 */
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER_SET_CLIENT=utf8");
mysql_query("SET CHARACTER_SET_RESULTS=utf8");

4. lithuanian.php faile nurodyti:
@setlocale(LC_TIME, 'lt_LT.utf-8');
define('CHARSET', 'utf-8');
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: robestol 2009 m. Kovo 23 d. 18:18:09
Kai klientui siuncamas patvirtinimo laiskas ar uzsakymo statuso pakeitima(order update) apie priimta uzsakyma jis ateina angliskai
gal kas zino kur galima butu pakeisti? Laiskai apie sekminga registracija, slaptazodzio priminima jau pilnai sulietuvinti.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2009 m. Kovo 23 d. 18:52:51
Šiaip laiškas turėtų nueiti ta kalba, kuria pateiktas užsakymas. O kalbą pagal nutylėjimą serveris parenka pagal naršyklės nustatymus ir naršyklės ir OS lokalę. Galima palikti tik vieną kalbą arba neleisti jos keisti (reikia koreguoti kodą).
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: r1m1s 2009 m. Balandžio 09 d. 08:06:01
Citata iš: robestol
Kai klientui siuncamas patvirtinimo laiskas ar uzsakymo statuso pakeitima(order update) apie priimta uzsakyma jis ateina angliskai
gal kas zino kur galima butu pakeisti? Laiskai apie sekminga registracija, slaptazodzio priminima jau pilnai sulietuvinti.
Atsidaryk catalog\admin\includes\languages\lithuanian orders.php
Pasidaryk šito failo atsarginę kopiją.
Atverk jį su redagavimo programa .
Apie 68 eilutę rasi:

define('EMAIL_SEPARATOR', '------------------------------------------------------');
define('EMAIL_TEXT_SUBJECT', 'Order Update');
define('EMAIL_TEXT_ORDER_NUMBER', 'Order Number:');
define('EMAIL_TEXT_INVOICE_URL', 'Detailed Invoice:');
define('EMAIL_TEXT_DATE_ORDERED', 'Date Ordered:');
define('EMAIL_TEXT_STATUS_UPDATE', 'Your order has been updated to the following status.' . "\n\n" . 'New status: %s' . "\n\n" . 'Please reply to this email if you have any questions.' . "\n");
define('EMAIL_TEXT_COMMENTS_UPDATE', 'The comments for your order are' . "\n\n%s\n\n");
Pakeisk į:
define('EMAIL_TEXT_SUBJECT', 'Užsakymo atnaujinimas');
define('EMAIL_TEXT_ORDER_NUMBER', 'Užsakymo numeris:');
define('EMAIL_TEXT_INVOICE_URL', 'Detalus važtaraštis:');
define('EMAIL_TEXT_DATE_ORDERED', 'Užsakymo data:');
define('EMAIL_TEXT_STATUS_UPDATE', 'Jūsų užsakymo būsena atnaujinta.' . "\n\n" . 'Nauja būsena: %s' . "\n\n" . 'Jeigu turite klausimų, atsakykite į šį laišką su savo užklausimu.' . "\n");
define('EMAIL_TEXT_COMMENTS_UPDATE', 'Komentarai Jūsų užsakymui' . "\n\n%s\n\n");
Tada prisijunk prie administracijos panelės, eik:

Localization > Order status ir išsiversk reikiamus žodžius ;)
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: sergast 2009 m. Rugsėjo 14 d. 10:30:08
Gal kas turi lietuvišką verisiją "osCommerce Ver. 3.0"?
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Kęstutis Mikolajūnas 2009 m. Rugsėjo 14 d. 11:12:35
Citata iš: sergast
Gal kas turi lietuvišką verisiją "osCommerce Ver. 3.0"?
Geras klausimas! Atrodo dar anksti su alfa versiją ką daryti, priedų mažai ir stabilumo taip pat...
Ją išsiversti gerokai lengviau, taip pat importuoti-eksportuoti vertimus, nes viskas saugoma .xml failuose, su kuriais puikiai dirba vertimo programos su vertimo atmintimi.
Kažkur turėjau skriptą, "ištraukiantį" vertimus iš kalbų failų.

Galima būtų sudaryti vertimo atmintį iš senosios versijos ir ją panaudoti verčiant v.3.

Dabar neturiu tam laiko, bet jei kas padarytų atvirą projektą (pvz. code.google.com), tai prisijungčiau.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: vitoox 2011 m. Vasario 17 d. 11:09:14
Sveiki,

Gal kas galetu nuoshirdzhiai pasidalinti osC lietuvybe?

Zhinoma, yra labai kvaila kiekvienam atskirai kas
karta instaliavus Os|Com darytis sava vertima...

Gerb. OSC , koks butu optimaliausias
budas technishkai sudaryti pilna OSC lietuvybe?

Dekoju.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: GODhack 2011 m. Vasario 18 d. 11:34:50
Na kas nors turetu:
http://forums.oscommerce.com/tracker
cia sukurti buga - feature request, kad nera lietuvybes, jei tokio bugo dar nera.
Tada kas nors turetu ikelti i ta buga savo vienoki ar kitoki vertima kuri kiti turetu ji taisyti tada.
Viskas pan kaip forume tik tiek, kad developeriai viska patogiau mato ir is kart gali deti viska i naujas programos versijas is atacmentu ten.
Antraštė: osCommerce lietuviškai
Parašė: Radiator 2011 m. Balandžio 18 d. 08:29:24
Sveiki,

gal kas naudojat prestashop ir turit versijos 1.4 pilna LT vertima?