Autorius Tema: QGIS: nauja 2.0 versija  (Skaityta 5531 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
QGIS: nauja 2.0 versija
« Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 05 d. 16:14:43 »
Sveiki,

Netrukus pasirodys 2.0 QGIS stabili versija. Leidėjai parašė žinutę socialiniame tinklalapyje: "Are you ready for the QGIS 2.0? It's going to be a big one. As one of the developers and users I am super proud of what has been done in 2.0."
Čia galėsime rašyti savo komentarus (pliusus/minusus) apie naujovę.
Laukiu nesulaukiu :P

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 05 d. 20:30:05 »
Tikėkimės bus smagių naujienų ir daug naujų įrankių :)

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 15 d. 12:28:16 »
Startavo naujausia QGIS 2.0.1 Dufour stabili versija!!!







Į kovą kolegos!!! Bnadom ir dalinamės įspūdžiais :)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 m. Rugsėjo 15 d. 12:30:46 sukūrė Giedrius V. »

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 15 d. 23:07:49 »
Atrodo gražiai, o kaip situacija su įskiepiais?

Neprisijungęs AJ

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 13:19:47 »
Is kurios vietos ja parsisiust galima butu, kazkaip nerandu. O versijos yra tik Linuxams ar ir vindowsams?

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 14:44:38 »
Atrodo gražiai, o kaip situacija su įskiepiais?
įskiepiai dar nevisi sukompiliuoti, bet čia laikina. Kai kurie įskiepiai integruoti. kolkas neskubėkite išmesti senesnės versijos.

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 14:47:32 »
Is kurios vietos ja parsisiust galima butu, kazkaip nerandu. O versijos yra tik Linuxams ar ir vindowsams?

Parsisiųsti galima iš čia http://qgis.org/downloads/ ten reikia žinoti kokia jūsų kompo architektūra (32 ar 64)

Neprisijungęs AJ

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 19:47:42 »
isikelus wms duomenis, pvz ortofoto, vaizdas gaunamas istemtas del koordinaciu sistemos neatitikimo, taciaubandziau tvarkyti per settings ten yra options ir CRS ten kelios pozicijos kuriose yra pasirinkimas Lietuvos koordinaciu sistemos. bet kazkaip visviena vaizdas nepasikeite, gal kazka kitaip reik nustatyti?

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 20:56:54 »
Pas mane veikia be problemų. Mano nustatymai atrodo taip:



Kai padarysi nustatymus išjung ir vėl įjung qgis, bei iš naujo įkelk WMS
« Paskutinį kartą keitė: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 21:00:20 sukūrė Giedrius V. »

Neprisijungęs AJ

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 21:26:23 »
nu jo viskas veikia, varneles nebuvau uzdejes. dar klausimas iskilo, dabar kai sudejau wms duomenis tai kiekviena karta isijungus qgisus meta lentele kurioje reikalauja slaptazodzio, gal kazkaip galima ta panaikinti ir slaptazodi suvedineti tik tada jei isijungsiu butent ta projekta kuriame ikelti duomenys. o ne ijungiant q-gisus apslamai

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 16 d. 23:39:56 »
dabar kai sudejau wms duomenis tai kiekviena karta isijungus qgisus meta lentele kurioje reikalauja slaptazodzio, gal kazkaip galima ta panaikinti ir slaptazodi suvedineti tik tada jei isijungsiu butent ta projekta kuriame ikelti duomenys. o ne ijungiant q-gisus apslamai

Man tokia problema neiškilo. Ar taip suvedi duomenis?:


Neprisijungęs GreatEmerald

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 21 d. 22:01:43 »
Dėl koordinačių sistemos, man išeina importuoti tik labai specifiškai... Numatyta koordinačių sistema turi būti LKS94 (Transverse Mercator) ir turi būti įjungtas "on the fly reprojection", bet iš geoportal įkelti WMS duomenys turi būti WGS84 (jei bandau importuoti LKS94, rodo tik tuščią baltą lapą). Jei pakeičiu koordinačių sistemą į LKS94 per sluoksnio savybes, matau žemėlapį, bet jis ištemptas horizontaliai. Taip yra ir 1.8, ir 2.0 versijoje.

Kiek suprantu, tai reiškia, jog sluoksnio ir projekto koordinačių sistemos nesutampa. Ar dėl to gali kilti kokių nors problemų, ar iš tiesų nėra svarbu, kokią koordinačių sistemą naudoja rastrinis sluoksnis?

Red.: Atrodo, kad vis yra problemų su tuo. Kai projektas yra LKS94, o sluoksnis WGS84, iš toli žemėlapis atrodo gerai, bet bandant priartinti jį, meta klaidą: "Parameter 'width' contains unacceptable value." Tai praktiškai ta pati problema, kaip aprašyta čia, bet duotas spendimas nepadeda, klaida vis ta pati: http://gis.stackexchange.com/questions/59651/request-contains-a-format-not-offered-by-the-server-error-when-using-crs-tran Tai pasireiškia tiek 1.8, tiek 2.0, bet tik Linux sistemoje (Windows versija veikia teisingai)...
« Paskutinį kartą keitė: 2013 m. Rugsėjo 22 d. 01:01:19 sukūrė GreatEmerald »

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 22 d. 13:33:28 »
Paprastai WMS sluoksnio koordinačių sistema nėra svarbi, programa ją supranta ir perskaičiuoja į tokią kokia būna nustatyta. Man ant linux (Debian Wheezy) WMS veikia gerai pagal aukščiau nurodytus nustatymus.

Neprisijungęs GreatEmerald

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: nauja 2.0 versija
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 25 d. 15:51:51 »
Radau, kas sukelia mano minėtą problemą – ekrano/lango dydis. Jeigu langas išdidintas tiek, kad vieta, kurioje yra piešiamas žemėlapis, yra daugiau nei 1290 pikselių pločio, serveris meta klaidą. Jei mažiau, viskas rodoma gerai.

Mano OS yra openSUSE, tokie patys rezultatai ir su 12.3, ir su 13.1 beta versija.