Autorius Tema: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer  (Skaityta 15311 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 08 d. 12:49:17 »
Tai reikia įrašyti šiuos duomenis į atributų lentelę ir tau rodys tą ką reikia. Ten gali atjungti ko nereikia ir sugrupuoti iš eilės ir net pavadinimus stulpelių pervadinti:




Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #16 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 09 d. 14:39:52 »
Galima ir tokia išeitis iš padėties, bet kažkaip labai jau sunkiai man atrodo tas lentelių kūrimas :) Galėtų būti toks lentelių kūrimo įskiepis. P.S. niekaip nerandu kur yra šiaurės rodyklė?

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 09 d. 16:12:34 »
Yra toks įskiepis. Jis vadinasi "Table Manager".
Šiaurinė rodyklė užsideda per "Add image to print composition"

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #18 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 10 d. 17:54:05 »
Puikus įskiepis, žemėlapis pagražėja 20 proc. Tikras žemėlapis. O gal yra kokia duomenų bazė kur būtų galima parsisiųsti sutartinių ženklų? Žinau, kad galima ir pačiam nusibraižyti, bet gal kas jau yra nubraižęs ir gali pasidalinti? Pavyzdžiui elektros linijos, geležinkeliai ir t.t. nemažai yra, bet reikėtų tokių mandresnių :)

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 10 d. 20:57:30 »
Dėl sutartinių ženklų nežinau reiktų pagooglinti. Man pilnai pakanka to kas yra.

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #20 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 11 d. 22:20:43 »

Neprisijungęs AJ

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #21 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 19 d. 10:29:18 »
Iskilo klausimas, o kaip isieksportuoti kuriamo zemelapio projekta i print composer naujojoje 2.0.1 q-gis versijoje, kazkaip neiseina ar nerandu tinkamo irankio

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #22 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 19 d. 15:21:16 »
Turi galvoje šablonus iš senos versijos ar apskritai nerandi įrankio kuris išsaugo į paveikslėlį ar pdf?

Jei nerandi įrankio piktogramos tai ji atrodo taip:



O jeigu kalbi apie Atlaso funkciją tai spaudi tą patį "Export as image"

« Paskutinį kartą keitė: 2013 m. Rugsėjo 19 d. 15:22:50 sukūrė Giedrius V. »

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #23 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 19 d. 23:53:55 »
O įmanoma į sutartinius ženklus įkelti užrašus? Pavyzdžiui namo numeris ir atvaizduoti kokiu šriftu ir spalva yra užrašomi namo numeriai?

Neprisijungęs AJ

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 15
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #24 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 20 d. 10:04:00 »
nea turejau omeni kaip ne exportinti bet importinti kuriama zemelapi i composeri

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #25 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 20 d. 10:40:38 »
nea turejau omeni kaip ne exportinti bet importinti kuriama zemelapi i composeri

Tai "New Print Composer" o ten "Add New Map"

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #26 Įrašytas: 2013 m. Rugsėjo 20 d. 10:47:13 »
O įmanoma į sutartinius ženklus įkelti užrašus? Pavyzdžiui namo numeris ir atvaizduoti kokiu šriftu ir spalva yra užrašomi namo numeriai?

Tą gali padaryti per Layer properties -> Style. Ten dedi raides arba skaičius vieną ant kitos ir padarai užrašą su norima spalva, šriftu ir išsaugai į simbolius, kad kiekvieną kartą nereikrtų daryti. Tokių gali prisidaryti daugiau ir įvairių dydžių (pvz: Miestai, Kaimai, Miesteliai ir kt.).





« Paskutinį kartą keitė: 2013 m. Rugsėjo 20 d. 11:09:55 sukūrė Giedrius V. »

Neprisijungęs kkestas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #27 Įrašytas: 2013 m. Lapkričio 25 d. 23:12:00 »
Sveiki, aš išsisaugau Composer tempate, bet kai tik atsidarau naują, tai vėl tenka visų sluoksnių pavadinimus suvedinėti ranka. Gal yra kokia išeitis? Gal galit patarti kaip ant vieno ploto uždėti du skirtingus sutartinius ženklus?

Neprisijungęs Giedrius V.

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: QGIS: Žemėlapių kūrimas naudojant Print Composer
« Atsakymas #28 Įrašytas: 2013 m. Gruodžio 02 d. 21:32:15 »
Print Composeris išsisaugo išsaugojus visą qgis projektą. Composerių gali prisikurti kiek nori. Atsidaręs išsaugotą projektą spaudi "Composer Manager" ir matai savo sukurtus Composerius. Pasirinkus gali nerodyti pagrindo, bet pažymėjus žemėlapį pasirenki Item Properties -> Map - > Main Properties -> Cache ir viskas susitvarko.
O template yra šablonas, kuris niekada nesikeičia ir palengvina nekartoti tipiškų veiksmų.
Norint ant to pačio composerio sudėti skirtingus sutartinius ženklus tiesiog pridėk kitų sutartinių ženklų grupę. O sluoksnių nereikia suvedinėti ranka tiesiog update'tini. Gali pridėti ar pašalinti norimus sluoksnius.