Autorius Tema: Web cam  (Skaityta 40403 kartus)

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Įrašytas: 2011 m. Sausio 27 d. 20:23:22 »
Reikia pagalbos .

Susimečiau "  ZoneMinder "  programėlią   :

http://www.zoneminder.com/  

 Bet pamačiau , kad mano web kameros  "nemato"  naršyklė .
Su flashais viskas tvarkoje . Pradžioje kabinausi prie jų , bet su jais viskas tvarkoje  . Web kamera naršyklė veikia tik vienų atvejų  : tai gmaile  susimetus šitą papildinį  :  http://www.google.com/chat/video/download.html .
 Padariau testą su facebook. . Ten kur galima nusifotografuot su savo web kamera .  Rašo ,kad kamera nepajungta .
Pradėjau kažko ieškot , vakar susimečiau "WebcamStudio" .  Pasileidau. (programoje web kamera irgi neveikia).Pasižiūriu , lygtais facebook. jau nerašo pasijungti kamera , bet bando kažką daryt ,bet ne iki galo .Kilo įtarumas .
Tada atjungiau web kamerą iš vis . Ir vis tiek    facebook. ir kitose svetainėse kur reikia web kameros  bando jungti ją , kaip atrodytu jį yra  ,atsiranda flash langas ,kad leisčiau jungti web kamera .
Atjungus kamerą programa "Cheese " iš karto rodo ,kad nėra kameros . Pajungus viskas veikia  su programa "cheese" ir kitomis programomis .Tik ne naršyklėje. Nei vienoje naršyklėje .

Tai va , kiek grybauju norėdamas paleist  "ZoneMinder "   Kubuntose  , tai yra padaryt kad veiktu web kamera .
web kamera paprasta  Logitech    http://www.techfuels.com/attachments/everything-else/7630d1225878671-logitech-quickcam-web-cam-logitech-quickcam-web-cam.jpg

Prašau padėkit , nes nežinau jau ką daryt ir ką sugalvot  :|

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011 m. Sausio 27 d. 22:05:51 »

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011 m. Sausio 28 d. 13:10:15 »
Nepadėjo .
Toks jausmas , kad naršyklė neprieina prie /dev/video0 .  O programa webcamStudio  sukūrė virtualią kamerą  kurią atpažįsta naršyklė ir bando ją paleist o tikrosios nemato .
Aš programą webcamStudio suradau atsitiktinai , nes instalinau daug programų ir žiūrėjau su kokiomis programomis veikia web kamera . Veikia su visomis įskyrus webcamstudio . Nors man webcamstudio programa nereikalinga .
Sakyčiau , kad linux,e naršyklės nemato web kameros . Bet tada nebūtu sukurta programa  ZoneMinder . Kuri man aktuali .
Labai įdomu ar kitose distribucijose tas pats ? Ar kas turi panašių problemų ?
PS : kaip butu galima terminale pamatyt kodėl  adresu pvz : http://localhost/zm/  neveikia web kamera ?
Butu iš karto aišku kur klaida ,ar ko trūksta .

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011 m. Sausio 30 d. 21:27:28 »
Susitvarkiau

Jai kam reiks :

 
Citata
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so firefox  arba vietoje firefox rašai kitą programą arba  pilna jos paleidimo komandą

Dabar kitą problema . Ne visose svetainėse sudirba flashas , tai yra pvz :
facebook,e kur galima su savo web kamera nusifotkint  , ten nesudirba . Kitose svetainėse  sudirba  ir web kamera veikia . Kodėl  ?????? Gal kas žinot ????
(įtariu kad ir ZoneMinder programoje nesudirba ir negaliu paleist.Jai rasiu atsakymą paleisiu )

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011 m. Sausio 31 d. 10:26:32 »
Pas tave naujausias flashas? Pamegink atsinaujint.

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011 m. Sausio 31 d. 19:13:14 »
Pasinaudojau  tavo ankstesniu patarimu  :

Citata iš: GODhack
http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager06.html

Ir viskas ok      :)   Labai ,labai ačiūūūūū    :)

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011 m. Vasario 01 d. 16:41:56 »
Kaip išsiaiškinau    (Nežinau ar teisingai ) ,tai failas "v4l1compat " ankščiau buvo  /usr/local/lib/libv4l/v4l1compat.so .  Dabar  /usr/lib/libv4l/v4l1compat .   O firefox,as  failo ieško /usr/local........  . Todėl jai paleidi firefox,ą  su komanda firefox%U   nepasiekia web kameros .
Dabar kitas klausymas :

Kodėl tokia klaida ? Ir ką daryt ,kad ateityje ją pataisyt  ?

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011 m. Vasario 01 d. 19:06:47 »
Symlinkus galima daryt su ln komanda jei yra failai kitoje vietoje. Pan kaip shortkutai ant windows.

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011 m. Vasario 01 d. 19:38:31 »
Windowsų jau ne naudoju mažiausia 5 metus . Taip ,kad man palyginimas su windowsais ne koks .   :)  :)  :)  
Windowsus galiu tik suiinstalint ir palikt .Jai šiuo metu su jais reiktu ką rimčiau padaryt manau jau nemokėčiau .
Visai ne senai manęs paklausė , kaip su nero burning įrašyt DVD diską .Reikėjo ilgai pagalvot , kad prisiminčiau   :)  :)  :)

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011 m. Vasario 01 d. 20:08:11 »
Cool ^^
As tai isijungu kartais windosus del zaidimu naujausiu.

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011 m. Vasario 01 d. 21:32:13 »
Turiu tokią galimybę . Nes iš seno kompo esu išėmęs stalčių . Šiuo metu turiu ir atliekamų hardų . Bet tik į vieną esu sumetęs centos5  ,kartais pasimokau nes noriu išmokt  padaryt normalų serverį . Ir kartais į kokį hardą sumetu kokią naują linux,ų distribuciją pasitestuot . Nes virtualbux ne viską parodo  , kaip vienai ar kitai distribucijai tinka mano pc geležis .
O žaidimams , laiko nėra . Nors jai rasčiau stalker  normaliai nukrekinta , gal sugundytu  :D  . Nes far cray 2  patiko . Dukters kompe  pažaidžiau  :D
Ir labai ,labai senai žaidęs dumą 1   :D  .Toks ir geimeris aš    :D
Bet čia forumas ,biški ne toks ,kad tokiomis temomis diskutuot    :)   Negalima skatint kitų naudot ne legalius žaidimus    :D

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2011 m. Vasario 12 d. 22:02:39 »
Dar reikia pagalbos  , surištos su   "ZoneMinder " programa .

Kaip esu minėjęs ne labai ką angliškai suprantu .Tad prašau paaiškinti  iš šito blogo

http://skillfulness.blogspot.com/2010/03/mjpg-streamer-documentation.html

Niekaip neišsaugoju nustatymų  Jai padarau taip  :
Citata
mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video0 -r 320x240 -f 10"

Gaunu gerą atsakymą  :
Citata
evaldas@Linux:~$ mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video0 -r 320x240 -f 10"
MJPG Streamer Version.: 2.0
 i: Using V4L2 device.: /dev/video0
 i: Desired Resolution: 320 x 240
 i: Frames Per Second.: 10
 i: Format............: MJPEG
 o: www-folder-path...: disabled
 o: HTTP TCP port.....: 8080
 o: username:password.: disabled
 o: commands..........: enabled

Bet jai vėl iš naujo :
Citata
mjpg_streamer

Gaunu vėl tą patį  

Citata
evaldas@Linux:~$ mjpg_streamer
MJPG Streamer Version.: 2.0
 i: Using V4L2 device.: /dev/video0
 i: Desired Resolution: 640 x 480
 i: Frames Per Second.: 5
 i: Format............: MJPEG
 format asked unavailable get width 352 height 288
 o: www-folder-path...: disabled
 o: HTTP TCP port.....: 8080
 o: username:password.: disabled
 o: commands..........: enabled

Kiek bandžiau išsivers  , tai minima kažkas  kad reikia lygtais susikurt aplankalą  /var   kataloge   ir nurodyt kelius  ir ten išsaugot nustatymus .Bet kaip tai padaryt  ? Jai galit padėkit     :)

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2011 m. Vasario 13 d. 09:39:36 »
Ant Linux visos kosolines programos konfiguruojamos redaguojant atitinkama tekstini faila /etc folderyje.
Tavo atveju atrodo tas failas yra:
/etc/config/mjpg-streamer
Kadangi reikia tam redagavimui root teisiu tai redaguok su:
sudo nano /etc/config/mjpg-streamer
ar pan. nano cia tiesiog teksto redaktoriaus pavadinimas.

Neprisijungęs Evaldas66

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011 m. Vasario 13 d. 14:26:22 »
Čia ir problema :

Citata
evaldas@Linux:~$ /etc/config/mjpg_streamer
bash: /etc/config/mjpg_streamer: Toks failas ar aplankas neegzistuoja

Bet ,pati programa yra .Čia faktas .
Jai  žinočiau kur randasi , aišku kaip root konfigūruot reikia .
Tiek prisigooglinau  , tiek prisiskaičiau ,kad jau pasimečiau .vienur rašo  ,kad kadrų skaičius per didelis .Kitur vėl kažką , bet niekas netinka .
Čia  http://www.zoneminder.com/  tinkamos info irgi nerandu .

Bandžiau ir Yotubeje   :  
http://www.youtube.com/watch?v=l-nIUgB35OQ  
 Iš čia ir sužinojau ,kad reikia programėlės  "mjpg_streamer "

Neprisijungęs GODhack

  • Full Member
  • ***
  • Įrašai: 198
    • Žiūrėti profilį
Web cam
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2011 m. Vasario 13 d. 16:03:56 »
Paziurek:
man mjpg_streamer
ka gero raso? Turetu rasyt kur configure? As neturiu tai negaliu paziuret. na jei ir ten nieko neraso tai tada blogai.
Gali tada ctrl+r ir rasyt mjpg ir tau per istorija suras ta ilga komanda.
Arba dar variantas alias det i ~/.bashrc faila"
alias mjpg-streamer='mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video0 -r 320x240 -f 10"'
Po relogin turetu veikt tada sutrumpinimas komandos.