Diskusijos apie laisvąsias programas

Grafikos programos => „GIMP“ => Temą pradėjo: Guest 2005 m. Lapkričio 27 d. 14:49:47

Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Lapkričio 27 d. 14:49:47
As noriu sawo nuotrauka padaryti kokioj sali ar panasiai. Kaip reijkia iskirpi, kaip reikia kita paweijksleli atsiwaryt ir kaip ant jo uzdet iskarpa?
 Gal kas gali paaiskinti kuo paprasciau nes as dar su sita programa laaabai zalia :oops:
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: kliurka 2005 m. Lapkričio 27 d. 17:17:27
jei nurodytum savo pasto adresa atsiusciau tau pamoka, kaip pazymeti norima paveiklelio sriti ;)
o kai jau yra pazymejimas nebeproblema: copy ir kitam paveikslelyje, ant kurio nori ideti ta sriti padarai, paste
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Giedrius 2005 m. Lapkričio 27 d. 18:14:45
kliurka: kodėl čia nepamokinus?  ;)
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: kliurka 2005 m. Lapkričio 27 d. 19:54:48
Citata
kliurka: kodėl čia nepamokinus?  ;)
tau issiunciau ;) galesi patalpinti i gimp.akl.lt, o cia sudetingiau padariau su paveiksliukais
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Giedrius 2005 m. Lapkričio 27 d. 22:24:55
Nedidukė bet nebloga pamokėlė  ;)   Įdėjau: http://gimp.akl.lt/pamokos.greita%20kauke.html
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Gruodžio 09 d. 22:51:33
As irgi dar nesigaudau GIMP'e, gal galetumet patarti kaip  is nuotraukos isimti nereikalinga objekta("siuksle") ir vietoj jos padaryti greta buvusia spalva. Buciau labai dekingas.
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Gruodžio 09 d. 22:52:52
Citata
Nedidukė bet nebloga pamokėlė  ;)   Įdėjau: http://gimp.akl.lt/pamokos.greita%20kauke.html
Labai naudinga pamokele, daugiau tokiu...
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Giedrius 2005 m. Gruodžio 09 d. 23:16:36
Citata
As irgi dar nesigaudau GIMP'e, gal galetumet patarti kaip  is nuotraukos isimti nereikalinga objekta("siuksle") ir vietoj jos padaryti greta buvusia spalva. Buciau labai dekingas.
tokiu atveju naudojamas šis įrankis: (http://gimp.akl.lt/gimp%20irankiai/stock-tool-clone-16.png)
Pasirenki šį įrankį, pasirenki teptuko formą, spaudi ''ctrl'' klaviša klaviatūroje ir tuo patčiu metu baksteli ant paveikslėlio tos srities, kuri bus kopijuojama, atleidi ''ctrl'' klavišą ir vedžioji ant tos vietos paveikslėlio, kurią nori slėpti... taip gaunamas ''klonavimas''
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Gruodžio 09 d. 23:56:24
Citata
Citata
As irgi dar nesigaudau GIMP'e, gal galetumet patarti kaip  is nuotraukos isimti nereikalinga objekta("siuksle") ir vietoj jos padaryti greta buvusia spalva. Buciau labai dekingas.
tokiu atveju naudojamas šis įrankis: (http://gimp.akl.lt/gimp%20irankiai/stock-tool-clone-16.png)
Pasirenki šį įrankį, pasirenki teptuko formą, spaudi ''ctrl'' klaviša klaviatūroje ir tuo patčiu metu baksteli ant paveikslėlio tos srities, kuri bus kopijuojama, atleidi ''ctrl'' klavišą ir vedžioji ant tos vietos paveikslėlio, kurią nori slėpti... taip gaunamas ''klonavimas''

Niekaip neiseina, turbut ne visi akli nakti mato, niekaip negaliu isimti to vezimelio rato, gal galetumet zioplam aiskiau paaiskinti:
http://img426.imageshack.us/img426/9428/p71300162lq.jpg
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Giedrius 2005 m. Gruodžio 10 d. 00:20:47
greitas darbas nėra kokybiškas: http://img11.imageshack.us/my.php?image=vezimelis9zr.jpg
na matai čia plytelės...   reikia žaisti ilgėliau šiek tiek...daug kas įeina į tokius foto koregavimus...ir pakarpyti reikia ir paklonuoti ir sulieti.... vienu sakiniu sunku būtų va pvz irc kanale kartu darytumėm būtų lengviau gal ...
o šiaip visai nesigavo klonuoti kaip rašiau?  :rolleyes:

Manau gimp'ui reikia paprasto žinyno lietuvių kalba, bet ar atsiras norinčių išversti? :rolleyes:
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Gruodžio 10 d. 21:30:58
Citata
greitas darbas nėra kokybiškas: http://img11.imageshack.us/my.php?image=vezimelis9zr.jpg
na matai čia plytelės...   reikia žaisti ilgėliau šiek tiek...daug kas įeina į tokius foto koregavimus...ir pakarpyti reikia ir paklonuoti ir sulieti.... vienu sakiniu sunku būtų va pvz irc kanale kartu darytumėm būtų lengviau gal ...
o šiaip visai nesigavo klonuoti kaip rašiau?  :rolleyes:

Manau gimp'ui reikia paprasto žinyno lietuvių kalba, bet ar atsiras norinčių išversti? :rolleyes:
Jau po truputi gaunasi, bet sunkiai, nors esme jau aiski, siaip labai daug laiko atima bandant ka nors rasti be zinyno ar knygos, lyg kazka padarai, bet kokia nors galutine komanda neaiski ir vel viskas susimala, sugaisti kruva laiko, ir veltui...jau galvoju isinstaliuoti GIMP'a, persudetinga paciam ismokti...
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Giedrius 2005 m. Gruodžio 10 d. 21:36:03
nėra taip niekad kad viskas iš karto gautūsi  ;)  klausk kas dar neaišku... ir prisiregistruok forume... kodėl vis dar svečias? :shock:
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Guest 2005 m. Gruodžio 10 d. 21:48:17
Citata
nėra taip niekad kad viskas iš karto gautūsi  ;)  klausk kas dar neaišku... ir prisiregistruok forume... kodėl vis dar svečias? :shock:
Tu teisus, is karto niekas nesidaro, reikia pabandyti sia programa pramokti dirbti nors elementarius dalykus, jei kas klausiu...
Antraštė: Kaip padaryti montaza?
Parašė: Deimis 2005 m. Gruodžio 10 d. 21:50:50
Citata
Citata
nėra taip niekad kad viskas iš karto gautūsi  ;)  klausk kas dar neaišku... ir prisiregistruok forume... kodėl vis dar svečias? :shock:
Tu teisus, is karto niekas nesidaro, reikia pabandyti sia programa pramokti dirbti nors elementarius dalykus, jei kas klausiu...
Tiesa, jau prisiregistravau...